1

Mas De Libian - Côtes Du Rhône Cuvée Khayyam

€ 17,75(Eenheidsprijs)
€ 15,43(vanaf 6 stuks)
WijnhuisMas de Libian - Côtes du Rhône (bio)
Wijnjaar2022
soortRhône
TypeRode wijn
Volume0.75 L
Kelderresten6
DruifsoortGrenache Noir, Mourvèdre, Syrah
WijnbouwBiowijn

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Mas De Libian - Côtes Du Rhône Cuvée Khayyam'

"Khayyâm : Deze cuvée is genoemd als eerbetoon aan Omar Khayyâm. Hij was een islamitische Perzische dichter en wiskundige uit de 11e eeuw en schreef honderden kwatrijnen ter ere van wijn en vrouwen. Hij huldigde een filosofie van carpe diem.
Druiven : 75% Grenache, 15% Mourvèdre en 10% Syrah.
Terroir : Ronde rivierrotsen op rode klei. Mediterraan klimaat met hete, droge zomers, weinig regen en veel wind,
Wijnbouw : Gecertificeerde biologische en biodynamische landbouw. Opbrengsten: 40 hl/ha. Methoden: gobeletsnoei voor Grenache en Mourvedre en latwerk voor de Syrah met verwijdering van toekomstige scheuten om de opbrengsten te beperken. De oogst gebeurt volledig met de hand met zeer zorgvuldige sortering in de wijngaarden.
Vinificatie : Met respect voor de principes van biodynamische vinificatie en beperkte ingrepen. Rassen geassembleerd in tank. 100% ontsteeld. Lichte persing. Temperatuur-gecontroleerde gisting. 15 dagen maceratie. Een pompbeurt per dag, punch-downs alleen indien nodig. Afvoer door zwaartekracht. Pneumatische persing. 9 maanden rijping in grote eiken foudres voor 30% van de wijn.
Proeverij : Van onze wijnen is dit de meest oosterse, de pittigste, de warmste. Het is dus sterk aan te bevelen deze cuvée aan tafel te drinken tijdens de koude winter; hij zal ervoor zorgen dat iedereen zich weer opwarmt. Neem uw tijd, u kunt hem een paar jaar in uw kelder laten mediteren. Voor de meer ongeduldigen, zorg ervoor dat u de wijn vooraf wat tijd geeft in karaf om open te komen ( karaf 1-2 uur voor de maaltijd).
Pairings : Gestoofd vlees, gekruide groenten, aardappelpuree met zwarte truffel.
Serveertemperatuur : 14°C (57°F)
Rijpingspotentieel : 10 jaar
Botteling : Op het domein, 40.000 flessen.

Mas de Libian - Côtes du Rhône (bio)

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Mas de Libian - Côtes du Rhône (bio)

Frankrijk(Land)Rhône(Regio)

Hélène Thibon bewerkt samen met haar paard "Nestor" het 17ha grote Mas de Libian, waarvan "Nestor" 7ha voor zijn rekening neemt.

Mas de Libian is gelegen in de zuidelijke Côtes-du-Rhône in Saint-Marcel-d'Ardeche. Kenmerkend voor de regio is het terroir met zijn fameuze "galets rouge".

Net zoals is Châteaneuf-du-Pape nemen deze keien de warmte op overdag  om ze dan 's nachts opnieuw af te gegeven.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.