1

Mas De Libian - Cave Vinum

€ 19,14(Eenheidsprijs)
€ 16,64(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Mas De Libian - Cave Vinum'

"Cave Vinum" : "pas op voor wijn", we zijn geïnspireerd door de "cave canem" gevonden in de ruïnes van Pompeii omdat, vandaag de dag, wijn gevaarlijk is geworden...
Druivensoorten: 40% Viognier, 40% Roussanne, 20% Clairette
Terroir: Klei en kalksteen, noord- en oostgericht, mediterraan klimaat, droge en hete zomers, weinig neerslag, zeer winderig.
Teelt: Dynamische biologische teelt met Demeter-certificaat. Opbrengst 35 Hl/Ha, snoei in gobelet palissé. De oogst gebeurt volledig manueel met een strenge sortering op het perceel.
Vinificatie : Pneumatische persing. Koude bezinking bij 12 tot 14°C gedurende 12 uur. Afdruipen met heropname van de fijne droesem. Gisting 18 tot 20°C. Voor de Clairette, vinificatie en rijping in 1/2 muids Stockinger, 20% van de Roussanne in pelliculaire vinificatie gedurende 10 dagen. Mengen in maart.
Proeverij : Witte wijn met een zeer frisse smaak....
Smaakcombinaties : Ik raad deze wijn aan met geitenkaas uit het zuiden of met een mediterrane vissoort. Het is een van de witte wijnen die kan worden geserveerd met knoflook (een beetje, maar niet te veel)
Serveertemperatuur : 12°C
Veroudering : 5 jaar
Botteling : Op het domein, 14 000 flessen
Certificering : Biologische landbouw - DEMETER

Mas de Libian - Côtes du Rhône (bio)

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Mas de Libian - Côtes du Rhône (bio)

Frankrijk(Land)Rhône(Regio)

Hélène Thibon bewerkt samen met haar paard "Nestor" het 17ha grote Mas de Libian, waarvan "Nestor" 7ha voor zijn rekening neemt.

Mas de Libian is gelegen in de zuidelijke Côtes-du-Rhône in Saint-Marcel-d'Ardeche. Kenmerkend voor de regio is het terroir met zijn fameuze "galets rouge".

Net zoals is Châteaneuf-du-Pape nemen deze keien de warmte op overdag  om ze dan 's nachts opnieuw af te gegeven.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.