1

Pícaro del Águila - Ribera Del Duero Réhoboam

€ 295,00(Prijs / fles)
WijnhuisDominio Del Aguila - Ribera Del Duero
Wijnjaar2016
RegioRibera Del Duero
TypeRode wijn
Volume5.00 L
Kelderresten1
DruifsoortBobal, Garnacha, Tempranillo
WijnbouwBiowijn

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Pícaro del Águila - Ribera Del Duero Réhoboam'

93+ ROBERT PARKER THE WINE ADVOCATE by Luis Gutiérrez - issue 31 august 2018
The youngest of the released wines I tasted is a red—the 2016 Pícaro del Águila Tinto. It is from what they consider to be one of the best and freshest vintages in recent times. This is produced with the vines from the warmer parts of La Aguilera, a cold place to start with (and in a cooler year). The old vines are planted with a mix that is dominated by Tempranillo but also contains some 5% other grapes. All the grapes are picked and fermented together with full clusters and natural yeasts in concrete and stainless steel vats. It matured in oak barrels for 13 months. This is fragrant, expressive, open, aromatic and really attractive. The palate is really balanced, with great freshness, fine tannins and a very pleasant mouthfeel - supple, balanced and with great depth. This is the very best version of this bottling so far, and it seems like 2016 could be a great overall vintage, based on some other wines I samples from cask (many of them have an extended élevage). 21,550 bottles and 264 magnums were filled unfiltered and unfined in November 2017. Drink 2018 -2024

Dominio Del Aguila - Ribera Del Duero

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Dominio Del Aguila - Ribera Del Duero

Spanje(Land)Ribera Del Duero(Regio)
DOMINIO DEL ÁGUILA is een familiebedrijf dat gevestigd is in La Aguilera, een klein dorp in RIBERA DEL DUERO, en gerund wordt door een koppel gevormd door Jorge Monzón en Isabel Rodero, respectievelijk vigneron en architect. Sinds 2010 hebben we onze krachten gebundeld om een droom te laten uitkomen...
Het wijnhuis ligt binnen de "Consejo Regulador de la Denominación de Origen Ribera del Duero" en binnen de "Consejo Ecologico de Castilla y León", de instelling die de ORGANISCHE WIJNEN reguleert.
De grootste troef van het domein is de wijngaard. we tellen met 30 hectare zeer oude wijnstokken, meestal in de biologische landbouw, afgezien van 5 hectare extra relatief jong (jonger dan 50 jaar). We zijn druivenleveranciers van enkele van de belangrijkste wijnhuizen in de regio sinds meer dan 10 wijnjaren.
Onze passie is de wijngaard! Jorge komt uit een familie van vele generaties vignerons. Zijn studies waren gebaseerd op 'Bodem, wijnbouw en oenologie' aan de universiteiten van Bordeaux en Bourgondië. Hij werkte meer dan twee jaar samen met prestigieuze wijnhuizen zoals Domaine De La Romanée-Conti. Hij heeft ook een jaar in Spanje gewerkt in de Vega Sicilia Groep en negen jaar lang als technisch directeur van Bodegas Arzuaga-Navarro. Sinds 2013 werkt hij voltijds in Dominio del Águila. Door al die jaren leren en ervaring opdoen, waren we ook toegewijd aan het herstel van de familie wijngaarden, totdat we als eigenaren een zeer hoogwaardig wijnstokpatrimonium, een aantal echte Grand Crus... bij elkaar kregen, waar de 'tempranillo' de ware hoofdpersoon is, die op een zeer vriendelijke manier leeft met andere rassen zoals 'blanca del país', 'bobal', 'garnacha', 'albillo', 'tempranillo gris', enz.
Bovendien hebben we een traditionele wijnmakerij uit de XVII eeuw gerehabiliteerd en zes kelders/ondergrondse galerijen uit de XV eeuw, die fysiek met elkaar verbonden zijn en waar we nu betonnen tanks en eikenhouten vaten met de wijn kunnen vinden.
Beginnend met de wijnbouw en eindigend met het maken van de wijn, proberen we in Dominio del Águila echt alles op een ambachtelijke manier te doen, met veel respect voor de natuur en met een symbiose van traditie en technische kennis. Van het gebruik van kruidensappen voor de behandeling van de wijnstokken (zoals valeriaan of mielenrama), tot de non-flitratie en non-fining van de wijnen. Het uiteindelijke doel van de Dominio del Águila is het maken van pure en fijne wijnen. Biologische wijnen die lang kunnen rijpen, maar waarvan men op elk moment kan genieten. Ze zijn allemaal uitgewerkt met gestampte druiven en op ambachtelijke wijze met de voeten gekneusd. De malolactische gisting vindt plaats in eikenhouten vaten van de hoogste kwaliteit, evenals de rijping in de ondergrondse galerijen. Momenteel zijn er ongeveer 250 eikenhouten vaten.
Het belangrijkste merk van de wijnmakerij is 'DOMINIO DEL ÁGUILA'. Het is een 'vino reserva' met meer dan 30 maanden rijping in Franse eikenhouten vaten. Ook werken we een claret en een rode wijn van ongeveer 15 maanden oud uit, genaamd 'PÍCARO DEL ÁGUILA'. Deze wijnen vormen de basis van ons werk, maar we hebben ook een reeks terroirs met een grote persoonlijkheid, zoals 'CANTA LA PERDIZ', een 'gran reserva' die meer dan 40 maanden rijpt op eikenhouten vaten. Het avontuur begint ... Wij nodigen u uit om ons te leren kennen!

RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.