1

Fred Loimer - Achtung Malvasier

€ 27,64(Prijs / fles)
€ 24,03(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Fred Loimer - Achtung Malvasier'

ORANGE WINE
Historically, the most ancient form of wine production originates from Georgia. In recent years, a number of European wineproducers in countries such as Slovenia, Italy, Croatia, Germany, Austria and France have begun to adopt this traditional form of wine production. The Kakhetian Traditional Winemaking was founded in the region of Kakheti in Georgia and describes skinmaceration during fermentation, which is a method normally associated with red wine production and dates back to the ancient world, some 4500 to 5000 years ago. Often referred to as Orange wines, the macerated white wine grapes ferment with prolonged skin-contact to develop a deep orange to amber hue, which is intensified by the absence of sulphur during maturation in wooden cask. Gemischter Satz The Austrian term Gemischter Satz" refers to a ‘mixed field blend': a mixture of grape varieties are planted in a single vineyard site, and the grapes are harvested in one session - late and early ripening varieties together - and are subsequently pressed as a mixture. The charm of the wine is its broad and complex spectrum of aromas. Depending on the attributes of the different varieties, the finished wine can display either fruit-driven or spicy characters. The five grape varieties that ripen on Eichelberg are Roter Veltliner, Grüner Veltliner, Roter and Weißer Riesling, and Welschriesling. Zöbing Eichelberg The Eichelberg site is situated on the west bank of the River Kamp, northwest of Zöbing and directly opposite Heiligenstein. The vineyard lies at around 300 metres above sea level and is an extension of the Waldviertel high plateau. The vineyards have a south-eastern exposure and the soils are of granite bedrock. Warm days and the diurnal effect of cool airstreams from Waldviertel during the night provide the perfect conditions for elegant, structured wines. Vinification The grapes were picked and collected in small harvest boxes, and subsequently destemmed. The intact berries were carefully emptied into the maceration tanks and were left to ferment on their skins for 11 weeks, prior to pressing and further maturation in oak cask for a period of 10 months. The wine was then moved into stainless steel tank, where it rested on its fine lees for a further 8 months. Eichelberg was bottled unfiltered in April 2013.

Weingut Fred Loimer - Langenlois (bio)

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Weingut Fred Loimer - Langenlois (bio)

Oostenrijk(Land)Kamptal(Regio)
Fred Loimer is een (bio) dynamische en bijzonder getalenteerde wijnbouwer. 40 hectare wijngaarden zijn in productie waaronder de allerbeste percelen rond Langenlois. Fred nam het wijngoed over in 1998 van zijn ouders. Zijn "hartstocht" betreffende het maken van opmerkelijke wijnen leverde hem al vlug de bijnaam "Perfectionist" op. In het jaar 1999 werden grote veranderingen gedaan, nieuwe moderne gebouwen werden boven de 800 m² eeuwenoude kelders gebouwd. Een waar staaltje van architectuur dat de bijnaam kreeg" The Black Box".

Langenlois is de "hoofdstad van het Kamptal", en het ligt hier alsof het vanwege de wijn is gepositioneerd: Het Waldviertel in het noorden stuurt de koele lucht, vanuit het zuiden, waar de Kamp zich opent naar de Donau, Langenlois ontvangt zonneschijn en Pannonische zachtaardigheid. Al met al resulteert dit in dat "hete dagen/koele nachten klimaat" dat zo typisch is voor het Kamp-dal en zo uitstekend geschikt is voor de armoa-uitdrukking van de druiven.

De geologie die hier overheerst is net zo rijk aan contrasten: in het noorden vinden de wortels van de wijnstokken hun weg door gneis en mica leisteen van de Boheemse massa, zandsteen overheerst in Heiligenstein, terwijl in het zuiden de lösslagen zich vaak enkele meters dik opstapelen.

We zijn blij dat we in Kamptaler toplocaties zoals Loiserberg, Käferberg, Steinmassl, Seeberg, Heiligenstein of Berg Vogelsang wijngaarden hebben en dat we met onze wijnen kunnen bijdragen aan de internationale reputatie van de Kamptaler als streek van herkomst van uitstekende witte wijnen.

De totale aanplant is verdeeld als volgt ; Riesling 30%, Gruner Veltliner 53%, Chardonnay 7%, Grauburgunder 7% en Blauburgunder 3%. Niet minder dan 11 single vineyards geven een grote diversiteit aan wijntypes, stijlen en smaken : Spiegel, Kaëferberg, Steinmassel, Seeberg, Loiserberg, Dechant, Heiligenstein, Ladner, Kogelberg, Kittmansberg en Eichelberg.

De wijnranken groeien laag bij de grond zodat de druiven alle terugkaatsende warmte kunnen opnemen, terwijl het smalle hogere bladerdak voor de fotosynthese en de nodige schaduw zorgt. Densiteit van de wijngaard is 5000 stokken per hectare, de opbrengst wordt hierdoor laag gehouden waardoor de wijnen aan extract en concentratie winnen.
De meest belangrijke terroirs voor Gruner Veltliner zijn de Crus Spiegel en de Kaëferberg. Voor Riesling de Seeberg (sappig en gestructurreerd) en Steinmassel (puntfijne zuren en uitmuntend mineraal).

Alle wijnen zijn KAMPTAL DAC ÖWT wijnen en zijn Bio gecertifiëerd RESPECT.
Ongeveer 200.000 flessen worden gebotteld waarvan 94% wit, 5% rood en 1% zoete wijn.

RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.