1

Somni - Portal Del Priorat

€ 48,30(Prijs / fles)
€ 42,00(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Somni - Portal Del Priorat'

Wijn uit Priorat gemaakt van Carignan en Syrah, wijngaarden zijn gelegen op 320 tot 360m hoogte. Wijnstokken zijn tot 75 jaar oud. De wijn verblijft van 22 tot 24 dagen in stalen vaten om daarna 15 maanden te rijpen op Franse eiken vaten.
In de neus aroma's van donkere bessen, pruimen, gedroogde veenbessen, kersen, tabak, zwarte chocolade en op de achtergrond discreet mineraal. In de mond complex, dicht, perfect gestructureerd, elegant, met fijne tannines en opnieuw tonen van donkere bessen, pruimen, leer en zoethout.

91/100 Guia Penin

Portal del Priorat Afredo Arribas - Priorat & Montsant (bio)

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Portal del Priorat Afredo Arribas - Priorat & Montsant (bio)

Spanje(Land)Priorat & Montsant(Regio)

Clos del Portal werd in 2001 opgericht door architect Alfredo Arribas, wiens wijngaarden zich bevinden tussen Bellmunt, El Molar en El Lloar. Hij begon met het herstel van verlaten terrassen, en momenteel bezit het 40 hectare grote landgoed 15 hectare wijngaard. Er bestaat een complex verband tussen "Clos del Priorat" en "Portal de Priorat" dat ik heb proberen te ontwarren. In principe brengt het domein "Clos del Portal" zijn wijnen op de markt onder de naam "Portal de Priorat", met uitzondering van de Gotes de Priorat, die nu onder zijn eigen naam wordt verkocht. De wijngaarden van Alfred Arribas in Montsant werden op de markt gebracht onder "Portal de Montsant", maar nu onder zijn eigen naam, Alfred Arribas. Verwarrend, hè? Maar laat dat je niet afschrikken voor zijn uitstekende wijnen.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.