Fred loimer - Gruner Veltliner Kamptal DAC

- class='icon fill-body-bg'}
- 6 kopen
5 betalen
Wijnspecificaties
| Wijnhuis | Weingut Fred Loimer - Langenlois (bio) |
| Wijnjaar | 2024 |
| Regio | Kamptal |
| Type | Witte wijn |
| Volume | 0.75 L |
| Druifsoort | Gruner Veltliner |
| Wijnbouw | Biowijn |
Productinformatie
Bijkomende informatie over 'Fred loimer - Gruner Veltliner Kamptal DAC'
Vineyard
Origin: Kamptal – estate bottled
Designation: Kamptal DAC
Grape variety: Grüner Veltliner
Soil composition: mainly loess
Climate: pannonian, continental
Training method: Lenz Moser, Guyot
Age of vines: 5 to 50 years
Density of plants: 2.500 - 5.000 vines / ha
Yield per hectar: 45 - 55 hl / ha
Cultivation method: biological organic & biological-dynamic according to respekt-BIODYN
Cellar
Harvest: selective harvest by hand in 20 kg crates in early to mid-September
Maceration time: whole cluster pressing
Fermentation: spontaneous and with its own yeasts in stainless steel tanks
Aging: in stainless steel tanks on full lees until December 2024 (2-3 months) and on fine lees until botteling
Botteling: First botteling in early March 2025
Tasting note
A yellow hue with greenish reflections. The bouquet reveals scents of dried pineapple, greengage plum, lemon zest and lemon verbena with a hint of turmeric as the nose opens. On the palate, the grape’s typical peppery expression is coddled by notes of yellow fruit and candied ginger. Pleasantly dry yet with a touch of creamy fruitiness. Balanced acidity and plenty of structure and depth; a straightforward wine with beautiful varietal typicity. An ideal pairing of high quality and drinkability. (tasted by wine academic Johannes Fiala)
Food recommendation: baked fish and an array of garlic-infused dishes
Additional information
Alcohol: 12,5%
Bio - AT-BIO-402
Year: 2024
Residual sugar: trocken
Drinking suggestion: 8-10°
Ready to drink: 2025-2029
Het verhaal
Maak kennis met het wijnhuis Weingut Fred Loimer - Langenlois (bio)
De geologie die hier overheerst is net zo rijk aan contrasten: in het noorden vinden de wortels van de wijnstokken hun weg door gneis en mica leisteen van de Boheemse massa, zandsteen overheerst in Heiligenstein, terwijl in het zuiden de lösslagen zich vaak enkele meters dik opstapelen.
We zijn blij dat we in Kamptaler toplocaties zoals Loiserberg, Käferberg, Steinmassl, Seeberg, Heiligenstein of Berg Vogelsang wijngaarden hebben en dat we met onze wijnen kunnen bijdragen aan de internationale reputatie van de Kamptaler als streek van herkomst van uitstekende witte wijnen.
De wijnranken groeien laag bij de grond zodat de druiven alle terugkaatsende warmte kunnen opnemen, terwijl het smalle hogere bladerdak voor de fotosynthese en de nodige schaduw zorgt. Densiteit van de wijngaard is 5000 stokken per hectare, de opbrengst wordt hierdoor laag gehouden waardoor de wijnen aan extract en concentratie winnen.
Alle wijnen zijn KAMPTAL DAC ÖWT wijnen en zijn Bio gecertifiëerd RESPECT.
Ongeveer 200.000 flessen worden gebotteld waarvan 94% wit, 5% rood en 1% zoete wijn.
RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON
Nog op zoek naar een verrassing?
Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk. Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.




