1

Boscarelli Dei Boscarelli IGT

€ 66,00(Prijs / fles)
€ 57,39(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Boscarelli Dei Boscarelli IGT'

ROBERT PARKER SCORE 90 POINTS - Anonio Galloni : The French oak-aged 2005 Boscarelli (90% Merlot, 10% Carmen?re) is a sensual wine endowed with a generous expression of sweet plums, baking spices and minerals. It is a pleasing, supple red to enjoy over the next decade or so. Anticipated maturity: 2009-2020.

This is an excellent set of releases from Boscarelli, a reference point producer for fine Vino Nobile. Winemaking is overseen by talented consuling oenologist Maurizio Castelli.

Podere Boscarelli - Vino Nobile di Montepulciano

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Podere Boscarelli - Vino Nobile di Montepulciano

Italië(Land)Toscane - Nobile di Montepulciano(Regio)

Het domein Boscarelli in Montepulciano werd in 1962 aangekocht door Ippolito en Paola De Ferrari. Ippolito stierf in 1983 door een auto-ongeval, maar deze tragische gebeurtenis weerhield Paola er niet van om samen met oenoloog Maurizio Castelli en de zonen Luca en Nicolò, Boscarelli op te werken tot één van de toonaangevende wijnhuizen in Montepulciano.

Het domein is gelegen in de historische DOGG-zone Vino Nobile in het dorp Cervognano, driehonderd meter boven zeeniveau ten zuiden en zuidwesten van Montepulciano.

Vijftien hectaren zijn hoofdzakelijk met Sangiovese aangeplant. Daarnaast zijn er enkele kleine percelen met internationale variëteiten. Het terroir is rijk aan kalksteen en zand met een uitstekende afwatering, wat resulteert in elegante en aromatische wijnen.

De extreme aandacht voor de teeltwijze en geleiding van de wijnstokken heeft geleid tot een densiteit van circa 6000/7000 planten per hectare. De opbrengst per stok bedraagt slechts 1.3 kg druiven. Deze bijzonder lage rendementen staan garant voor geconcentreerde en complexe wijnen. De Sangiovesedruif is goed voor 80% van de aanplantingen. De overige 20% zijn diverse autochtone variëteiten waaronder Mammolo, Canaiolo en Colorino en enkele internationale zoals Merlot, Cabernet Sauvignon en Syrah.

Boscarelli produceert jaarlijks 50.000 flessen Vino Nobile di Montepulciano (sangiovese in combinatie met autochtone druiven), 9000 flessen Riserva (Sangiovese en Merlot) en 6000 flesssen "Nocio dei Boscarelli" (100% Sangiovese). In sommige jaargangen worden ook 2000 flessen Boscarelli dei Boscarelli gebotteld. Deze wijn heeft een soms wisselende samenstelling van variëteiten. Tot slot is er de productie van 30.000 flessen Rosso de Ferrari IGT, een jonge wijnen geproduceerd met dezelfde druiven van de Vino Nobile maar zonder rijping op hout.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.