1

Zago Prosecco DOC - Sur Lie

€ 16,00(Prijs / fles)
€ 13,91(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Zago Prosecco DOC - Sur Lie'

SUR LIE Methode, of "op de gist", zonder disgorgement. Deze Prosecco gist vrij met zijn eigen inheemse gist en rijpt op de fles.
Geproduceerd volgens de traditionele techniek van eind '800, waar, dankzij een veroudering met de inheemse druivengist, een lichte waas de smaaksensaties zachter en ronder maakt.
Serveer bij 8°C -11% Alc/Vol.

Zago - Prosecco

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Zago - Prosecco

Italië(Land)Veneto - Prosecco(Regio)

Het 8 hectare kleine ZAGO is gevestigd in Veneto, de provincie van Venetië.  Hier beginnen de Alpen en lopen de grote rivieren "Adige" en "Piave" naar het zuiden. Het domein ligt genesteld onder de uitlopers van de Alpen en is gekend als één van de fijnste productiestreken van Italië voor Prosecco.

Nochtans, is het met de overheersing van Prosecco als "dè Italiaanse mousserende" wijn dat de onvermijdelijke vergelijking met Champagne beëindigt. De doc.- regelgeving staat een brede waaier van stijlen en technieken toe, dit resulteert in ongedwongen verse, heerlijke bruisende wijnen. De niveaus van de alcohol voor Prosecco zijn typisch lager dan voor Champagne, gewoonlijk niet meer dan 10.5%-11%. Bij de meeste Prosecco, is de mousse (bellen) opzettelijk zacht en niet agressief. 

Afgezien van het feit dat het getuigt van goede manieren om je gasten bij aankomst een drankje aan te bieden, zal een goed gekozen wijn je eetlust stimuleren, je hongerig maken en - als het er in de keuken een beetje om spant - je wat meer tijd geven.

 


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.