1

Corton Grand Cru Les Renardes - Domaine Henri & Gilles Buisson

€ 255,00(Eenheidsprijs)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Corton Grand Cru Les Renardes - Domaine Henri & Gilles Buisson'

Op het oosten gelegen, 70 jaar oude wijnstokken op 270 m op klei-kalksteen bodem. Handgeplukt, spontane gisting. Opulent en krachtig, deze Corton Grand Cru is een van de succesverhalen van deze prestigieuze appellation. Deze aardse wijn met aroma's van kreupelhout, kruiden en gemacereerd rood fruit onderscheidt zich van de meer delicate Pinot Noirs uit de rest van de regio. Een volle, soepele structuur maakt het plaatje compleet, waardoor dit een uitstekende wijn is om nu van te genieten.

Domaine Henri & Gilles Buisson - Saint Romain (Bio)

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Domaine Henri & Gilles Buisson - Saint Romain (Bio)

Frankrijk(Land)Bourgogne - Corton(Regio)

GESCHIEDENIS
De naam van de familie Buisson is nauw verbonden met het lot van Saint-Romain, een wijndorp sinds zijn ontstaan. Voor zover wij ons kunnen herinneren, bewerken zij allen de wijngaard sinds 1758. Het was Henri Buisson, een echte pionier, die 5 hectare wijngaarden kocht en zo de eerste bladzijde van het familiale lot schreef, door zich in 1947, toen Saint-Romain zijn AOC verkreeg, als onafhankelijke wijnbouwer te vestigen.

VANDAAG
Deze onafhankelijkheid, deze vrijheid, heeft het domein "Henri en Gilles Buisson" sindsdien opgeëist, door een wijncultuur te beoefenen die trouw is aan zijn diepste waarden. Gilles, de zoon van Henri, en zijn vrouw Monica zullen het verhaal op hun eigen manier voortzetten. Ze breiden de wijngaard uit die in 2000 14 hectare zal bereiken. Ze zetten een nieuwe wijnmakerij van de grond af op en investeren in wijnmakersmateriaal. Dankzij hen draait de motor. Ze geven aan hun kinderen een krachtig instrument door waarmee de twee broers zich kunnen uitdrukken.

Franck en Frédérick Buisson, zonen van Gilles en kleinzonen van Henri, hebben in 2008 de fakkel overgenomen, met een passie voor hun wijnen en hun terroir. Ze houden van dit land en willen het verhaal ervan in hun flessen vertellen, het wereldwijd bekend maken en vooral respecteren. Henri Buisson volgde al de "biologische" trends van zijn tijd, in de jaren zestig en zeventig. Vandaag is het een wijngaard van bijna 20 hectare, gecertificeerd "BIO" sinds 2009, die de twee broers sinds dit jaar volledig in biodynamiek exploiteren.

FILOSOFIE
Door wetenschappelijke innovatie centraal te stellen en tegelijkertijd het natuurlijke ritme van de natuur te respecteren, plaatsen Franck en Frédérick het familiedomein in het hart van de vooruitgang.

ECOLOGISCH VERANTWOORD
Het ecosysteem beschermen, hun ecologische voetafdruk controleren, op een globale, innovatieve en ecologische manier denken en handelen om hun omgeving te respecteren, dat is de verbintenis die Franck en Frédérick zijn aangegaan. Hun aanpak strekt zich uit tot de zorgvuldige selectie van kurken, flessen en apparatuur.
De twee broers hebben er ook voor gekozen om het karakter en de originaliteit van elk klimaat te bewaren. Deze keuze vereist dat ze elk terroir zo goed mogelijk begeleiden zodat het een wijn oplevert die erop lijkt, en dat ze deze specificiteit behouden door de ingrepen tot een minimum te beperken.

DE SMAAK VAN HET TERROIR
Tijdens het vinificatieproces wordt elke wijn dagelijks geproefd voor een zeer persoonlijke follow-up. Door hun verschillende appellations creëren Franck en Frédérick een mozaïek van unieke smaken. Elk van hun wijnen is een getrouwe weerspiegeling van het klimaat waarin hij is ontstaan.

HUN TROTS
Wijnen produceren waar ze van houden, die spreken van hun terroir en die met hun originaliteit smaakpapillen met uiteenlopende verwachtingen verleiden en een publiek over de hele wereld vinden. Vandaag exporteert het domein Henri&Gilles Buisson naar een twintigtal landen en wil het de invloed van de Bourgondische wijngaarden blijven verspreiden.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.