1

Riesling Buschenberg - Peter Veyder-Malberg

€ 100,57(Eenheidsprijs)
€ 87,45(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Riesling Buschenberg - Peter Veyder-Malberg'

De site Buschenberg ligt ten oosten van de wijngaard Klaus en is relatief onbekend, aangezien veel wijnbouwers op kleine percelen werken en er tot nu toe nauwelijks wijnen van de site zijn gebotteld. Primaire rots Riesling bodem met een laag groeipotentieel produceert reductief-minerale, krachtige Riesling met groot bewaarpotentieel. De wijnstokken werden in 1979 geplant en zijn niet toegankelijk voor tractoren - pure handenarbeid in de wijngaard.
Een mineraal stenig aandoende geur met koele fruittonen en tere kruidigheid. Een enorme minerale diepgang en complexiteit markeren deze krachtige Riesling. De afdronk is kolossaal !

Weingut Peter Veyder-Malberg - Spitz an der Donau . Wachau (bio)

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Weingut Peter Veyder-Malberg - Spitz an der Donau . Wachau (bio)

Oostenrijk(Land)Wachau(Regio)

HET VERHAAL VAN EEN CULTDOMEIN MET TOENEMENDE CULTSTATUS !
De wijnen van Peter Veyder-Malberg behoren tot de grootste uit de Wachau. Met andere woorden, je moet de tijd nemen om tussen de regels door te kunnen lezen met deze magische wijnen. Ze kunnen de meest sublieme en zuivere uitdrukking zijn van elke wijn die op deze planeet wordt gemaakt. Peter Veyder-Malberg (ik ken hem nog van vroeger toen ik met hem samenwerkte voor de wijnen van Graff Hardegg) woedt met ideologie en een kinderlijk enthousiasme voor zijn wijngaarden. Hij gaat met zijn denken veel verder dan de biologische of biodynamische productie en brengt zijn tijd door met het cultiveren van positieve werkrelaties met zijn insecten of het converseren met paddenstoelen en micro-organismen die in het wortelgestel van zijn wijnstokken leven. Ik heb zijn wijnen geproefd die al meer dan een maand geopend zijn en ze kunnen gewoon kaakslachtig fris zijn. Peter is een beetje een tovenaar en lijkt uit het niets te komen, of beter gezegd uit Neverland. Hij blijft bevestigen in de Wachau met buitengewoon zuivere en diepe wijnen die de lokale tradities niet volgen en is gewoon een van de grootste geesten achter elke wijn waar dan ook ter wereld. Spijtig genoeg zijn de allocaties heel klein aangezien zijn totale productie rond de 20.000 flessen bedraagt.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.