1

Nereus Selecció

€ 21,79(Eenheidsprijs)
€ 18,95(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Nereus Selecció'

Merlot (49%), Syrah (27%) and Carignan from centennial vineyards (24%). From the 2018 vintage, 2,500 bottles have been produced.

Manual harvest in boxes of 20 kg and vineyard selection at the optimum time of phenolic maturation of each variety.

Preparation of each variety in stainless steel tanks of 1,500 to 2,000 liters. Selection of yeasts and controlled fermentation temperature for each variety. Pre and post-fermentation maceration. Combination of pigeage and comebacks.

Aged in French oak barrels for a minimum of 12 months. Minimal clarification and filtration processes. Rest in bottle of 6 months.

Av Bodeguers - D.O. Empordà   Costa Brava

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Av Bodeguers - D.O. Empordà Costa Brava

Spanje(Land)D.O. Empordà - Costa Brava(Regio)

Av Bodeguers | Alcecer Vilarmau Av Bodeguers startte met de aankoop in 2002 van 3 ha verlaten wijngaarden door de Alcecer Vilarmau familie. Vandaag beschikt het domein over 14 ha wijngaard gelegen in het Parque Natural de la Albera, een gebergte dat hier de grens vormt met Spanje. De hoogste toppen liggen op 1300 meter hoogte. Enkel een wijnbouw met respect voor de natuurlijke omgeving is hier op zijn plaats. De wijnkelder is gevestigd in het dorp Vilamaniscle op een 10-tal kilometer van de Franse grens. Net zoals in de onmiddellijk aanpalende Roussillon zijn de belangrijkste druiven hier carignan, grenache en syrah. Naast enkele blends worden ook parcellaire selecties van grenache en carignan gemaakt. De Elitia wordt gemaakt van 80-jarige carignan-stokken en behoort zonder twijfel tot het beste wat van deze druif wordt gemaakt. Het suneus-gamma heeft de bedreigde landschildpad die nog in het natuurpark voorkomt op het etiket staan.

 


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.