1

Grande Rocim Reserva - DOC Alentejano

€ 64,50(Prijs per glas)
€ 193,50(Prijs per doos, 3 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Grande Rocim Reserva - DOC Alentejano'

De "Grande Rocim" is een uitzonderlijke wijn en werd ontworpen om de beste wijn van de Herdade do Rocim te zijn. Hij verschijnt slechts in kleine hoeveelheden en in uitzonderlijke jaren.

Het klimaat is typisch mediterraan, in de wijnbouw subregio van Vidigueira, waar we de meest gematigde klimaatomstandigheden van de Alentejo kennen en een uitstekend microklimaat bieden voor de productie van kwaliteitswijnen.
De bodem is arme grond, overwegend van leisteen, een groot potentieel voor de productie van uitstekende wijnen.
100% Alicante Bouschet druiven werden in verticale rijen geplant, met een ligging op het westen. De wijnranken hebben een oost/west oriëntatie.
Oogst op 5 september 2017. Zorgvuldig geselecteerd "druif voor druif" op een vibrerende sorteertafel. Fermentatie vond plaats in een stenen open lagares, de druiven werden met de voeten gekneusd.
De wijn rijpte 24 maanden in 500 L franse eiken vaten en vervolgens gedurende een periode van negen maanden op fles alvorens gecommercialiseerd te worden.

93 pts Mark Squires | Robert Parker – December 2020 – 2017 Vintage
Gold Medal at “Melhores do Alentejo Challenge from da Confraria dos Enófilos do Alentejo 2014” – 2011 Vintage
91 pts. “Wine Enthusiast” – Cellar Sellection – 2011 Vintage
Gold medal at “Melhores do Alentejo” Challenge from da Confraria dos Enófilos do Alentejo 2015 -2013 Vintage
18++ Julia Harding | Jancis Robinson – Colheita 2013
“Best Red Single Varietal of the Year” Wines of Portugal Challenge 2019 – 2015 Vintage
18,5 pts “Highly Recommended” by Revista de Vinhos magazine July 2019- 2015 Vintage
18 pts – July 2019 Issue “Vinho – Grandes Escolhas” magazine – July 2019 – 2015 Vintage

Herdade do Rocim - Alentejano

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Herdade do Rocim - Alentejano

Portugal(Land)Alentejano(Regio)

Herdade do Rocim is gelegen in Alentejano, één van meest trendy wijnregio’s van het moment in Portugal.

Sinds 1990 vinifieert een jongere generatie wijnbouwers Alentejano wijnen met meer fraîcheur, complexiteit en finesse dan voorheen. Bijvoorbeeld door de wijnstokken te gaan planten in hoger gelegen locaties.

Eén van deze nieuwkomers is het jonge wijndomein Herdade do Rocim, gelegen in het zuidelijke deel van Alentejo tussen Vidigueira en Cuba. Het domein werd opgericht in 2000 en omvat 10 ha olijfgaarden en 70 ha wijngaarden.

Catarina Vieira is de oenologe van Herdade do Rocim waarin ze wordt bijgestaan door haar echtgenoot Pedro Ribeiro. Zij is overtuigd dat Alentejano wijnen van wereldklasse kan voortbrengen. Met respect voor het terroir en de natuur maakt zij elegante complexe rode wijnen. Het grootste deel van de wijngaarden is reeds gecertificeerd voor organische productie en het overige deel is in conversie naar een organische productie.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.