1

Herdade Do Rocim - Mariana

€ 10,35(Prijs / fles)
€ 9,00(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Herdade Do Rocim - Mariana'

16+ pts. Julia Harding| Jancis Robinson – 2014 Vintage

The  “Mariana” Red is a young and cheerful wine, with generous fruit, freshness and aromatic richness, which reflect the region´s charm. Produced from Touriga Nacional, Aragonez, Alicante Bouschet and Trincadeira varieties.

Awards : Bronze Medal “International Wine Challenge” 2016 – 2014 Vintage

Bronze Medal “Decanter Wine World Awards” 2016- 2014 Vintage

Herdade do Rocim - Alentejano

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Herdade do Rocim - Alentejano

Portugal(Land)Alentejano(Regio)

Herdade do Rocim is gelegen in Alentejano, één van meest trendy wijnregio’s van het moment in Portugal.

Sinds 1990 vinifieert een jongere generatie wijnbouwers Alentejano wijnen met meer fraîcheur, complexiteit en finesse dan voorheen. Bijvoorbeeld door de wijnstokken te gaan planten in hoger gelegen locaties.

Eén van deze nieuwkomers is het jonge wijndomein Herdade do Rocim, gelegen in het zuidelijke deel van Alentejo tussen Vidigueira en Cuba. Het domein werd opgericht in 2000 en omvat 10 ha olijfgaarden en 70 ha wijngaarden.

Catarina Vieira is de oenologe van Herdade do Rocim waarin ze wordt bijgestaan door haar echtgenoot Pedro Ribeiro. Zij is overtuigd dat Alentejano wijnen van wereldklasse kan voortbrengen. Met respect voor het terroir en de natuur maakt zij elegante complexe rode wijnen. Het grootste deel van de wijngaarden is reeds gecertificeerd voor organische productie en het overige deel is in conversie naar een organische productie.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.