1

Domaine Du Collier - Saumur Rouge La Ripaille

€ 48,30(Eenheidsprijs)
€ 42,00(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Domaine Du Collier - Saumur Rouge La Ripaille'

Een rustige kracht komt naar voren uit La Ripaille, een Cabernet Franc die zacht gedreven is zonder het grote karakter van de Loire in dit wijnjaar uit het oog te verliezen.

Domaine Du Collier - Saumur (Bio)

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Domaine Du Collier - Saumur (Bio)

Frankrijk(Land)Loire - Saumur(Regio)

Saumur van de zoon van Clos Rougeard !!
Het Domaine du Collier werd in 1999 opgericht door Antoine Foucault (zoon van Charly Foucault van Clos Rougeard) en Caroline Boireau. Antoine en Caroline, gelegen in het dorp Brézé, cultiveren zeven en een half hectaren wijngaarden van 30 tot 100 jaar oud, waarvan vijf hectaren bestemd zijn voor Chenin Blanc voor de twee witte wijnen en de rest voor Cabernet Franc voor de twee rode wijnen. De wijngaarden worden biodynamisch bewerkt, dus er worden geen chemicaliën, kunstmest of onkruidverdelgers gebruikt. De grond wordt bewerkt om de wijnstokken te dwingen dieper en dieper in de rotsen van tuffeau te gaan. De druiven worden manueel geoogst en alle most wordt gefermenteerd en gedurende twee of drie jaar gerijpt in vaten, in de fantastische tufstenen gewelfkelder van het domaine. Domaine du Collier produceert indrukwekkend heldere, precieze en racy Chenins vol spanning, elegantie en minerale structuur.

Aantal flessen per jaar : 22000
Beplant oppervlakte : 7,50 hectaren (Rood : 2,50, Wit : 5,00)
Oogstmethode: Manueel
Gemiddelde leeftijd van de wijnstokken : 50 jaar
Cépage rode wijnen : Cabernet franc (100%)
Cépage witte wijnen : Chenin (100%)


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.