1

Sancerre Rosé Sibylle - Gerard Boulay

€ 20,70(Eenheidsprijs)
€ 18,00(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Sancerre Rosé Sibylle - Gerard Boulay'

Gérard Boulay maakt een prachtige Rosé. De wijn is afkomstig van de rijpe Pinot Noir wijnstokken verspreid over Chavignol. Elk jaar selecteert Boulay ongeveer 0,8 hectare wijnstokken voor de Rosé. Met de hand geoogst, zachte persing en gedurende 24 uur gemacereerd in een met emaille beklede tank. De perswijn en het sap uit de vrije natuur worden apart gevinifieerd voor het mengen en er is geen malo en geen eikenhout. "Is er een betere rosé in Frankrijk? We werken met veel grote producenten, maar laten we zeggen dat dit nog van een ander kaliber is ... Een moeiteloos verfrissende, zijdezachte mooie Rosé doordrenkt met dezelfde soort texturale diepte, finesse en lengte van de smaak die je vindt in de witte wijnen van deze grote wijnbouwer. Een echte knockout Rosé ! Wees er snel bij, beperkte voorraad !! 

Gérard Boulay - Sancerre Chavignol

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Gérard Boulay - Sancerre Chavignol

Frankrijk(Land)Loire - Sancerre(Regio)

Wij bezochten Gerard Boulay net voor de Corona uitbraak in februari en werden werkelijk weggeblazen door deze schitterende wijnen. De stijl van Boulay sluit aan bij die van twee andere grootmeesters met wijngaarden in Chavignol : Clos La Néore (Anne Vatan, vrouw van Nady Foucault van Clos Rougeard) en François Cotat. Grote terroirs, veel werk in de wijngaard, beperkte rendementen, rijp geplukt, klassieke vinificatie en rijping op oude vaten. Wijnen die niet naar Sauvignon proeven maar wel een reflectie zijn van hun unieke kalkbodem. En of je nu Sauvignon of Chardonnay als instrument gebruikt, het is vooral de Kimméridgien kalk die schittert. De grote ‘Monts Damnés’ leunt verrassend dicht aan bij een grote Chablis. Jancis Robinson omschrijft het als volgt : “The Boulay style is a world away from the regular refreshing but forgettable norm … it should really be compared with a white Burgundy in terms of its rewards and complexity.” En zoals een goede Chablis kunnen ook de wijnen van Boulay (net als die van Cotat of Clos La Néore) prachtig rijpen.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.