1

Sancerre Monts-Damnés - Gerard Boulay

€ 40,25(Prijs / fles)
€ 35,00(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Sancerre Monts-Damnés - Gerard Boulay'

Monts-Damnés is misschien wel de bekendste wijngaard in Chavignol en na het proeven van deze wijn laat er weinig twijfel over bestaan dat Chavignol de thuisbasis is van de meest texturale, minerale, opbeurende en sublieme Sancerre. Boulay's botteling komt van 45 jaar oude wijnstokken in een van de steilste hellingen van deze majestueuze wijngaard. Een 40° zuidelijk gelegen perceel op terres blanches-grond (witte, kalkhoudende klei en kalksteen), direct grenzend aan Edmond Vatan's Clos la Néore wijngaard. Het is een perceel met wijnstokken die een wijn van grote hedonisme en complexiteit schenken. Deze werd gevinifieerd in drie tot vier jaar oude Rousseau Tronçais eikenhouten vaten, alvorens de rijping in grote vaten af te ronden voor het bottelen. Jancis Robinson schreef ooit : “The Boulay style is a world away from the regular refreshing but forgettable norm … it should really be compared with a white Burgundy in terms of its rewards and complexity.” Deze wijn kan makkelijk 10 tot 15 jaar verouderen.
Wees er snel bij, beperkte voorraad !!

Gérard Boulay - Sancerre Chavignol

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Gérard Boulay - Sancerre Chavignol

Frankrijk(Land)Loire - Sancerre(Regio)

Wij bezochten Gerard Boulay net voor de Corona uitbraak in februari en werden werkelijk weggeblazen door deze schitterende wijnen. De stijl van Boulay sluit aan bij die van twee andere grootmeesters met wijngaarden in Chavignol : Clos La Néore (Anne Vatan, vrouw van Nady Foucault van Clos Rougeard) en François Cotat. Grote terroirs, veel werk in de wijngaard, beperkte rendementen, rijp geplukt, klassieke vinificatie en rijping op oude vaten. Wijnen die niet naar Sauvignon proeven maar wel een reflectie zijn van hun unieke kalkbodem. En of je nu Sauvignon of Chardonnay als instrument gebruikt, het is vooral de Kimméridgien kalk die schittert. De grote ‘Monts Damnés’ leunt verrassend dicht aan bij een grote Chablis. Jancis Robinson omschrijft het als volgt : “The Boulay style is a world away from the regular refreshing but forgettable norm … it should really be compared with a white Burgundy in terms of its rewards and complexity.” En zoals een goede Chablis kunnen ook de wijnen van Boulay (net als die van Cotat of Clos La Néore) prachtig rijpen.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.