1

Domaine Vacheron - Sancerre Le Pavé

€ 78,00(Prijs / fles)
WijnhuisDomaine Vacheron - Sancerre (bio)
Wijnjaar2016
RegioLoire - Sancerre
TypeWitte wijn
Volume0.75 L
Kelderresten1
DruifsoortSauvignon Blanc
WijnbouwBiowijn

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Domaine Vacheron - Sancerre Le Pavé'

Pave vindt zijn oorsprong in ongeveer 26 jaar oude wijnstokken op een blootliggende, flinke, hittebestendige ondergrond die onmiddellijk uitkijkt over het Loire-kanaal net ten zuiden van St Satur en ten oosten van Sancerre. Vacheron vergelijkt deze site met die van Chavignol (en de daaruit voortvloeiende stijl met Cotats!)

Domaine Vacheron - Sancerre (bio)

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Domaine Vacheron - Sancerre (bio)

Frankrijk(Land)Loire - Sancerre(Regio)

Domaine Vacheron maakt veruit de meest populaire wijnen uit de streek en is vooral gekend voor zijn rode Bourgogne gestyleerde Sancerre wijnen. Lage rendementen, late oogsten en een selectie van de beste druiven komen enkel in aanmerking om onder de naam Vacheron verkocht te worden.

Vader Jean-Louis Vacheron heeft zijn legendarische domein weten te versterken met de komst van zijn zoon Jean-Dominique en neef Jean-Laurent. Samen maken ze nu wijnen die zuiver, mineraal en enorm geconcentreerd zijn. De houtgelagerde witte cuvée "Les Romains" en de rode "Belle Dame" zijn Vacherons paradepaardjes die de perfectie benaderen, het zijn wijnen die wij catalogeren bij het rijtje van de allergrootsten uit de Loire. Vacheron is het enige domein in Sancerre dat over een terroir beschikt met gelijke delen; 50% Silex (geeft vooral geraceerd fruit en fantastische mineraliteit) en 50% kalk (geeft vooral het crispy exotische fruitige aan de wijn).

 


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.