1

CONSULTEER ONZE GEWIJZIGDE OPENINGSUREN TIJDENS DE FEESTDAGEN - ZIE CONTACT

Champagne Boizel Brut Ultime

€ 48,70(Prijs / fles)
€ 42,35(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Champagne Boizel Brut Ultime'

37% Chardonnay | 50% Pinot noir | 13% Pinot meunier

Ageing 6 to 8 years on lees
Dosage: 0 gr/l
40% of reserve wines

Ultimate expression of a great Champagne, pure and complex.

Elaboration
Produced only in years of great maturity, this Extra-Brut is the result of a blend favoring the richness and the expression of the three grape varieties.
No liquor at all is added “to round up” the wine before shipping : therefore it is essential to ensure that a subtle and pure harmony is achieved at the blending and allow more time than usually to mature slowly in the cellars.

This Ultime will enhance beautiful seafood and Japanese cooking, even raw fish.
A connaisseur’s apéritif.

****
“Under smoky bouquet note, its concentration, the richness in mouth are powerful and long.”
Gerhard Eichelmann
Le Guide Larousse du Champagne 2013

88/100
Ranked inTop 100 list for the best
Champagne in 2012
Fine Champagne Magazine 2012

Champagne Boizel - Epernay

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Champagne Boizel - Epernay

Frankrijk(Land)Champagne(Regio)

De Champagnestreek bezit de meest prestigieuse wijngaarden ter wereld. De Champagnestreek heeft invasies van barbaren gekend, ze is verscheurd door oorlogen en s 'winters word ze gegijzeld door een ijzige wind. Wie had ooit gedacht dat hier een schuimwijn zou ontstaan die nu het symbool is van feesten en van luxe ?. Dit is de noordelijkste wijnstreek van Frankrijk, 30.000 hectaren bijna uitsluitend gewijd aan de productie van Champagne. De beroemdste en meest prestigieuse wijngaarden staan in de valleien van de Marne, rond de heuvels van Reims en Epernay en op de Côtes de Blancs. Al eeuwen lang telen ze hier druiven op plekken waar de natuur het mildst is. Van bovenaf gezien lijken de wijngaarden een kalme groene zee maar onder de oppervalkte daarentegen liggen heel wat geheimen verborgen. De familie Boizel maakt er al 5 generaties Champagne. Hun domein ligt in Epernay, op de prestigieuze Avenue de Champagne, het episch centrum van de Champagne streek. Florent Boizel heeft de dagelijkse werking sinds begin 2019 overgenomen van zijn ouders dat sinds 1834 gevestigd aan de prestigieuze Avenue de Champagne te Epernay. Diep onder de krijtrotsen in de prestigieuse kelders ligt onze privé stock (sur lattes !) met flessen die dateren van in 1893 ... Hier rijpen ook onze Millésimé Champagnes legt Florent uit, alles gebeurt hier manueel. Wij hebben 7ha eigen wijngaard in eigendom gelegen Tussen Reims en Epernay. Midden van deze wijngaarden hebben wij nog een tweede volledig gemoderniseerde unit waar onze Brut Réserve, Rosé, Brut Ultime (Zéro dosage), en onze Blanc de Blanc (enkel afkomstig van fruit vanuit de Côte de Blancs) rijpen. De Aga Khan was er een liefhebber van, evenals Hitchcock, Ernest Hemmingway en Churchill …
“la vie est belle avec Boizel”.

 


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.