1

Petit Sios Tinto - Costers Del Sio

€ 11,50(Prijs / fles)
€ 10,00(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Petit Sios Tinto - Costers Del Sio'

60% Tempranillo, 30% Garnacha, 10% Cabernet Sauvignon
Veroudering: 4 maanden in gebruikte 300l Franse eikenhouten vaten. Oogst: De druiven worden geplukt vanaf de laatste week van september tot half oktober, na een warme zomer en herfst die het rijpingsproces bevorderen. Wijngaarden: Biologisch geteeld, met behulp van een traliewerk in slibgrond. Elaboratie: Koude maceratie. Alcoholische gisting in roestvrijstalen vaten gedurende 15 dagen bij een temperatuur van minder dan 25ºC. De malolactische gisting vindt plaats in dezelfde kuipen.

Costers del Sió - Costers Del Segre (bio)

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Costers del Sió - Costers Del Segre (bio)

Spanje(Land)Costers del Segre (Regio)

Costers del Segre, is een versnipperde appellatie gelegen langs de rivier de Segre in het noordoosten van Cataluña. De Segre is één van de belangrijkste zijrivieren van de Ebro, en ontspringt in de Franse Pyreneeën, in de oude Spaanse provincie 'Roussillon' en mondt tenslotte uit de Ebro, in de Catalaanse provincie Lleida.
De bodem, arm aan voedingsstoffen, en erg ondiep, is erg geschikt voor de wijnteelt. Klimatologisch is Costers del Segre gelegen in het overgangsgebied tussen het continentale en het meer mediterrane Spanje.
In 1992 verwezenlijkte Juan de Porcioles zijn droom, een leven op het platteland, met de aankoop van een agrarisch gebied van 3000ha door de familie Porcioles- Buixó.
Hiervan zijn 700ha voorbestemd voor geïntegreerde landbouw, met runderen, schapen, varkens, olijfbomen, graanteelt, jachtgebieden.
De Bodega Costers del Sió, is ondergebracht in een prachtig gelegen gerestaureerde boerderij in Flix (Balaguer), in het noordoosten van Lleida, de hoofdstad van de appellatie. Het domein beschikt over 71 hectare wijngaarden, aangeplant met zowel lokale als 'internationale' druivensoorten.
Diverse druivensoorten zijn aangeplant : Tempranillo, Garnacha Tinta, Syrah, Merlot, Chardonnay, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon en Sauvignon Blanc. Er wordt ook geëxperimenteerd met nieuwe druivenvariëteiten en verschillende klonen.
De wijnkelder van Costers del Sió is uitgerust met de nieuwste technologie. Er is een aparte ruimte voor microvinificatie, waar onderzoek en ontwikkelingstests worden uitgevoerd om een continue verbetering na te      streven.
De filosofie van Costers del sió: De liefde die we voelen voor dit land is wat inspireert. We zien onze wijngaarden als kostbare juwelen: ze geven ons hun beste fruit in de vorm van wijn.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.