1

Julia Kemper Wines - Selecionadas

€ 12,46(Prijs / fles)
€ 10,84(vanaf 6 stuks)
WijnhuisJulia Kemper Wines - Dão (bio)
Wijnjaar2012
RegioDão
TypeRode wijn
Volume0.75 L
DruifsoortAlfrocheiro, Jaen, Tinta Roriz
WijnbouwBiowijn

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Julia Kemper Wines - Selecionadas'

Name of the wine: Julia Kemper Vinhas Selecionadas 2012

Current production year: 2012

Previous production year: -

Name of the farm: Quinta do Cruzeiro

Location of the winery: Quinta do Cruzeiro – Mangualde Região do Dão

Total number of wine prod. hectares: 20

Foundation of the winery: Mid-19th Century

Winemakers: Julia de Melo Kemper and Carlos Silva

Demarcated region: Dão (Portugal)

Classification: Denominação de Origem Controlada - DOC Dão

Grapes: Tinta Roriz, Alfrocheiro and Jaen

Type of fermentation: Classic vinification. Crushing and total destemming. Fermentation in granite lagares with foot treading, with controlled temperature up to 26 ° C and maceration for 7 days. malolactic fermentation after alcoholic fermentation.

Analytical parameters: Alcohol (%): 13,3

Reducing sugar: <0.3

Total acidity (g/l): 5,18

Volatile acidity (g/l): 0,40

Dry extract total (g/l): 26,8

SO2 free (mg/l): 32

SO2 total (mg/l): 111

pH: 3,63

Available in bottles of: 0,75 l

Type of conduction: Royat & Guyot

Plant density (plants per hectare): 4.000

Type of soil: Granitic origin

Liters per hectare: 6.000 L

Orientation of the vineyard: Half-hillside

Height above sea level: 450 to 600 m

Harvesting method: By hand into small harvest baskets

Harvest time (month): September

Climate: Mediterranean with maritime and continental influences

Stabilization: Natural stabilization with mineral collage

Filtration: Lenticular

Characteristics: This wine results from the combination of three of the main grape varieties of the Dão region: Tinta Roriz, Alfrocheiro and Jaen. Deep ruby colored with an intense aroma of wild berries and bergamot. In the mouth it is full-bodied, without losing its elegance. The aftertaste is long and complex.

Aging before sale: Stainless steel vats and bottle

Recommended drink temperature: 16ºC - 18ºC

Julia Kemper Wines - Dão (bio)

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Julia Kemper Wines - Dão (bio)

Portugal(Land)Dão(Regio)
Sinds het eerste wijnjaar 2008 heeft Julia Kemper wijnen vele prijzen verzameld, namelijk, het feit dat ze gedurende meerdere jaren uit de Top 50 van Portugese wijnen is gekozen en zeer eervolle onderscheidingen, getuigenissen en belangrijke beoordelingen heeft ontvangen, over de hele wereld! De wijnen worden sinds 2010 wereldwijd verkocht.
En dit is het verhaal van het eerste Dão-wijnmerk van de Melo-familie - Julia Kemper-wijnen.
De Filosofie
Onze missie is om de passie voor Dão wijnen over de hele wereld te stimuleren op een manier die zowel onderscheidend en innovatief is als in perfecte harmonie met de natuur.
Wij willen de adel, de elegantie en het karakter van een wijn die nog steeds verborgen zit in de grote bergen bekend maken.
Het produceren van een hoge kwaliteit wijn impliceert een uitgebreide kennis, werk en een constant leren, en het impliceert vooral toewijding en een enorme passie.
Deze passie ligt al meer dan 400 jaar bij onze familie - Melo Kemper - en hun waarden werden van generatie op generatie doorgegeven.
Daarom hebben wij de biologische landbouw overgenomen en geloven wij, net als onze voorvaderen, in het respect voor de aarde en de biodiversiteit. Wij geloven in het evenwicht in de natuur en willen daaraan meewerken.
Dit alles om een Boutique wijn te produceren, elegant, met een heerlijke zuurgraad, bloemige aroma's en een verbazingwekkende textuur, die alleen de voorouderlijke wijsheid van een merk als JULIA KEMPER kan bereiken.
De wijngaard
De wijngaarden van Quinta do Cruzeiro zijn delicaat behandeld in overeenstemming met duurzame landbouwpraktijken; biologische landbouw in overeenstemming met onze waarden en het erfgoed van vorige generaties, aangezien de voorlopige analyse van het land bevestigde dat het vrij was van vervuiling, wat aangaf dat er altijd een zorg is geweest voor het behoud van wat de natuur ons heeft gegeven.
Het begon allemaal met het onderzoek naar de wetgeving, technieken en technologieën die verband houden met de Biologische Productiewijze (BPM), en met de hulp van Vines & Wines werd een uitputtende studie gemaakt van de bodem en het klimaat van Quinta do Cruzeiro om de druivensoorten en onderstammen aan te passen aan de bestaande gronden. De verschillende velden werden in kaart gebracht en de correcties en diepe bemesting van de bestaande 15 hectare werden geïnitieerd. Er werd besloten dat de wijnstokpopulatie gebaseerd zou worden op de Dão-druivenrassen, en wel als volgt: Touriga-Nacional, Alfrocheiro, Tinta-Roriz en Jaen, voor rode wijnen, en Encruzado, Malvasia-Fina en Verdelho voor witte wijnen.
De rijkdom van Quinta do Cruzeiro, met verschillende terroirs, omvat zes delen van het land altijd omgeven door struiken en pijnbomen. Aan de rand van de wijngaarden zijn olijfbomen geplant. Dit alles in een plateau met 700 meter hoog, beschut tegen de wind door vier majestueuze bergen - Serra da Estrela, Serra do Caramulo, Serra do Buçaco en Serra da Nave. Het is een waar ecosysteem van biodiversiteit, lichtelijk gedomesticeerd, dat erin slaagt de ontembare Dão te temperen met een glans van elegantie!
De Kelder
Quinta do Cruzeiro begon met de bouw van de granieten muren in 1850, ging verder in de verschillende generaties van Melo en werd voltooid door de grootvader van Julia Melo Kemper die, gebruik makend van het glooiende terrein, werkte met de kracht van de zwaartekracht.
Deze wijnmakerij bestond uit twee verdiepingen: de bovenverdieping met de granieten lagares waar de druiven gekneusd worden met de blote voeten en de benedenverdieping met kuipen en tonnen waar de wijn rijpt. Een van de sleutels tot het succes van dit project was om het hele proces van de wijngaard tot aan het bottelen te kunnen controleren; de prioriteit was dan ook om te investeren in een goede kelder, dus werd besloten dat het herstel van de kelder de eerste investering van de wijnmakerij zou zijn. In 2007 heeft de kelder herstelwerkzaamheden ondergaan en gemoderniseerd, waarbij geprobeerd is de oorspronkelijke structuur hooguit te behouden. De tanks werden gereinigd, uitgelijnd, gecoat met roestvrij staal, verkleind om een kleinere maar kwalitatief betere oogst te krijgen, en we kochten de noodzakelijke uitrusting zoals, trieertafels, pneumatische persen, cuves met temperatuur controle.
We kunnen zeggen dat het geheim van Julia Kemper Wines ook in de kelder ligt, die het grootste deel van de oorspronkelijke constructie heeft behouden.
Regio
Dão, gelegen in het hart van Portugal, is een van de oudste wijnregio's van ons land, een regio van contrasten en verhalen. De regio is een echt wijn- en wijnmuseum in de open lucht, omdat we bij elke stap nog steeds sporen van het verleden kunnen vinden.
Verwijzingen naar wijngaarden en wijn in oorkonden van bijna alle gemeenten en gemeentelijke verordeningen getuigen van het grote sociale, economische en religieuze belang van het gebied in de loop van de geschiedenis. Dit is de eerste afgebakende weidegebied dat in 1910 in Portugal werd gereglementeerd, hoewel het in 1908 werd opgericht.
Het ruige terrein, omgeven door een stel hoge bergen die het beschermen tegen invloeden van buitenaf (in het westen, de Serra do Caramulo, het zuiden, de weelderige Buçaco, het noorden, de indrukwekkende Serra da Nave en het oosten, de imposante Serra da Estrela), die een belangrijke barrière vormen voor vochtige massa's van de ruige kustlijn of de continentale winden, de kleine boerderijen en de weelderige groene vegetatie van alle tinten, afgewisseld met rotsen, dragen bij aan de bijna anonimiteit van de wijngaard in het landschap. En toch zijn de wijnstokken daar aangeplant op ongeveer 20.000 hectare, waar de mensen van Dão genieten van de uitstekende edafo-klimatologische omstandigheden om hun voorouderlijke bodemvermogen te verkennen.
Het hydrografische netwerk van de regio wordt gekenmerkt door een stijf spoor, wat duidt op een duidelijke aanpassing aan de fysieke vorm van het landschap, waar de twee belangrijkste rivieren van de regio stromen - de Dão en de Mondego - waarvan de banen een hoog niveau van parallellisme hebben terwijl ze over het granietmassief lopen.
De Alva is de derde grote waterloop in de regio.
De wijngaarden liggen op gronden met een lage vruchtbaarheid, overwegend graniet, met verschillende uitlopers van schist uit het zuiden en westen van de regio. Toch ligt het op een hoogte van ongeveer 800 meter en is het tussen de 400 en 500 meter waar het in grotere hoeveelheden groeit.
Het weer is er koud en regenachtig in de winter en warm en droog in de zomer, maar met microklimaatvariaties die van groot belang zijn voor de kwaliteit van de wijnen; en dus voldoen aan de unieke voorwaarden voor de productie van wijnen met duidelijke en goed gedefinieerde kenmerken.
Naast de speciale edafo-klimatologische omstandigheden, zijn de bijzondere kenmerken van Dão wijnen sterk gerelateerd aan het gebruik van de meest geschikte variëteiten, binnen de voor de regio aanbevolen variëteiten. De belangrijkste rassen voor de productie van DOC Dão wijnen zijn: Alfrocheiro, Jaen, Tinta Roriz en Touriga Nacional, in het rood, en Encruzado, in het wit.
Laten we verdwalen in de paden en landschappen van Dão en de broodnodige stops maken om na te denken over wat dit land voor uw glas heeft gebracht.

RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.