1

Pinot Noir Kalkstein - Frank John

€ 49,33(Prijs / fles)
€ 42,90(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Pinot Noir Kalkstein - Frank John'

Frank John - das hischhorner weinkontor (bio)

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Frank John - das hischhorner weinkontor (bio)

Duitsland(Land)Pfalz(Regio)

In 2002 kocht Frank John en zijn echtgenote “Hirschhorner Hof”, een voormalig pastorij gelegen in het centrum van de prachtige Pfalz, het ' Toscane ' van Duitsland .

Sinds de renovatie van het 400 jaar oude renaissance gebouw met een indrukwekkende gewelf kelder is het landgoed in al haar pracht hersteld.

Sinds 2003 , werken we samen met onze kinderen Sebastian en Dorothea , trouw aan het motto : grote wijnen van de oude traditie.

Al onze wijngaarden liggen aan de rand van de zogenaamde Haardtrand . Hier, waar vijgen , kastanjes en amandelen groeien , vindt u
de ideale omstandigheden voor Riesling en Pinot Noir .


We maken één droge Riesling , genaamd naar de bodem van rode zandsteen “Buntsandstein” , en een bubbel Riesling , degorgement na 36 maanden op fijne droesem en één Pinot Noir die groeit op kalkrijke bodems.
Wij werken volgens de aloude traditionele methoden en vinificatie technieken en slagen erin om elegante wijnen vol finesse te produceren. Onze wijnen zijn mineraal, intens en gestructureerd, kortom wijnen met een goede balans. Wij denken dat kwaliteit alleen kan worden bereikt door handmatige oogst van biodynamische druiven.

Vanwege het minimalistische werk in de kelder en de lange rijping in eiken houten vaten produceren wij gebalanceerde wijnen met een groot veroudering potentieel.
We begonnen het bedrijf zonder veel geld . Daarom hebben we van in het begin samen gewerkt met een paar van mijn consultant klanten. Consulting werk dat betaald werd met biodynamische druiven. Onze wijnen zijn sinds 2003 gecertificeerd bij Naturland en sinds 2012 bij Demeter.

 

 


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.