1

Château La Roque - Pic Saint-Loup

€ 18,97(Prijs / fles)
€ 16,50(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Château La Roque - Pic Saint-Loup'

AOC Languedoc
Druivensoorten
30% Marsanne, 30% Rolle, 20% Grenache Blanc, 10%, Roussanne, 10% Viognier.
Terroir
Naar het oosten gerichte terrassen, met klei en kalkachtige bodems (steenachtig, op lagere hellingen).
De wijngaard
Plantdichtheid van 6.000 wijnstokken per hectare, opbrengst van 45 hectoliter per hectare.
Oogst en rijping
Oogsten met ondiepe bakjes, 36 uur in een koelruimte, hele druivenpersen, koude bezinking en vinificatie bij gecontroleerde temperatuur. Na 8 maanden rijping in vaten op fijne droesem en lagering demi-muids wordt de wijn gebotteld.

Château la Roque - Pic Saint-Loup (bio)

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Château la Roque - Pic Saint-Loup (bio)

Frankrijk(Land)Coteaux du Languedoc(Regio)

In de gemeente Fontanès (34, Hérault), ongeveer 20 kilometer ten noorden van Montpellier, ligt het Château La Roque in het hart van de Pic Saint Loup (658m).Het terrein beslaat 80 hectare in één stuk, waarvan 32 hectare wijnstokken.
Een terras wijngaard van klei en kalksteen gelegen op het zuid/zuidoosten, onder de vorm van een amfitheater bestaat uit verschillende percelen die in de garrigue op een hoogte van 125 tot 230 meter zijn gelegen. Hier is alles natuurlijk.
De plaats is verrassend goed bewaard gebleven en biedt een unieke wisselwerking tussen mineralen en planten, wijnstokken en bossen


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.