1

Domaine Emilian Gillet - Macon Viré Clessé

€ 26,33(Prijs / fles)
€ 22,90(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Domaine Emilian Gillet - Macon Viré Clessé'

BURGHOUND Producer note: Thévenet owns this vineyard in conjunction with a third party investor and thus it is sold under a different name.
Thévenet purchased this 3.5 ha domaine from Henri Goyard after the 2000 vintage.

Domaine de la Bongran - Mâcon Clessé

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Domaine de la Bongran - Mâcon Clessé

Frankrijk(Land)Bourgogne - Macon Viré-Clessé(Regio)

Elke rechtgeaarde Chardonnay liefhebber  (en  wie  is dat  niet ?) is immers steeds op speurtocht naar waardige alternatieven voor de prijzige Meursaults en Pulignys. Een doorsnee Mâcon slaagt er echter niet  in de kwaliteiten van de grote Côte d'Or wijnen te benaderen. Meestal beperkt een Mâcon er zich toe fris en fruitig te zijn zonder al te veel diepgang en complexiteit. Voor ons geen bezwaar, indien de prijs navenant is. Voor Thevenet ligt het geheim van een grote Mâcon immers niet in de eiktoets maar in de kwaliteit van het  fruit , de waarde van de wijngaard en de laagte van de rendementen.

ROBERT PARKER : I have been an ardent admirer of Jean Thévenet's Macon Clessé (I was the first wine critic to write about his wines) made from his beloved Domaine De La Bongran. Thévenet is well-know as one of the qualitative leaders in this southern outpost of Burgundy. A perfectionist, Thévenet's recent vintages have all been successful. His wines consistently merit outstanding scores, which is in itself remarkable for a Macon.

 


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.