1

Poupille Prestige - Côtes De Castillon

€ 31,62(Prijs / fles)
€ 27,50(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Poupille Prestige - Côtes De Castillon'

Château Poupille is gelegen aan de oostelijke kant van de commune van Sainte Colombe. Naar mijn mening het beste landgoed van Castillon. Jean-Marie Carrille kocht het in 1967 , en zijn zoon Philippe nam het in 1993 over. Sindsdien is de wijngaard uitgebreid van 10ha tot 24ha en aangeplant met 100% Merlot. De wijnstokken staan dichter bij elkaar dan normaal in deze regio en zijn gemiddeld 40 jaar oud. De oogst gebeurt volledig manueel. Elévage in nieuwe eiken vaten waarvan één derde gebruikt. Philippe Carrille heeft micro-bullage en malo in vat, en bâtonnage uitgeprobeerd, maar is teruggekeerd naar de traditionelere méthodes, met een uiterst elegant en verfijnd resultaat. De topwijn simpelweg "Poupille" genaamd is een wijn met veel flair, kwaliteit en finesse: rijk en succulent, intens en harmonisch, Pomerol gestyleerd. Critici noemden hem enkele jaren terug "LE PETIT PETRUS".

 

Château Poupille - Côtes de Castillon (bio)

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Château Poupille - Côtes de Castillon (bio)

Frankrijk(Land)Bordeaux - Côtes de Castillon(Regio)

Château Poupille is gelegen aan de oostelijke kant van de commune van Sainte Colombe. Naar mijn mening het beste landgoed van Castillon. Jean-Marie Carrille kocht het in 1967 , en zijn zoon Philippe nam het in 1993 over. Sindsdien is de wijngaard uitgebreid van 10ha tot 24ha en aangeplant met 100% Merlot.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.