1

Onze allerbeste wensen voor een gezond en vineus 2022

Enrico Rivetto - Barbera d'Alba Zio Nando

€ 25,30(Prijs / fles)
€ 22,00(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Enrico Rivetto - Barbera d'Alba Zio Nando'

GRAPE VARIETAL : 100% Barbera.
MUNICIPALITY : Sinio
ALTITUDE : 365 m.
EXPOSURE : West
TERRAIN : clay-sandy-calcareous with sub-alkaline reaction.
IN THE VINEYARD : 30% of old vines planted in 1944. Selection during the period of colors change. Manual harvest.
IN THE CELLAR : Stalk removal; pressing and maceration for8-10 days on average. Controlled temperature fermentation at 30 °C. Malolactic completed.
YEASTS : Native
CLARIFICATION : gel bentonite
CHARACTERISTICS :The vineyard that produces the Zio Nando, thanks to a terrain that tends towards sandy and its western exposure, permits us to obtain a wine with a powerfully fruity aroma, optimal color intensity and extreme refinement.

Enrico Rivetto - Barolo - Barbera d'Alba

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Enrico Rivetto - Barolo - Barbera d'Alba

Italië(Land)Piëmonte - Barbera d'Alba(Regio)

Vlakbij de grenzen van de Barolo-appellatie komt u het Rivetto-domein tegen, 23 betoverende hectaren beplante wijngaarden, boomgaarden en tuinen.
Charles Lazzara, de president van Volio, ontmoette Enrico in 2005 en begon een ongelooflijk vruchtbare samenwerking en nog diepere vriendschap. Rivetto was slechts de tweede producent die zich bij Volio's portefeuille aansloot. In die tijd was Enrico's vader zijn betrokkenheid bij de wijnmakerij aan het afbouwen, waardoor Enrico een belangrijkere leidende rol kon gaan spelen. Hij heeft zwaar geïnvesteerd in poly-landbouw als een methode om de wijngaard op natuurlijke wijze te stabiliseren en te verrijken, waardoor de wijngaard op zijn beurt weer duurzamer voor zichzelf kan zorgen. Hij blijft zich inzetten voor biodynamische landbouw en is momenteel bezig met het verkrijgen van het Demeter-certificaat.
Zijn wijnen hebben de afgelopen tien jaar veel internationale pers gekregen en een grote vlucht voorwaarts genomen, toen zijn Barolo in 2006 op de top 16 van de Wine Spectator Top 100-lijst werd geplaatst. In 2011 plantte hij zijn eerste Nascetta wijnstokken, die als inheemse witte variëteit in een van oudsher op de Nebbiolo gerichte regio in een stroomversnelling is geraakt.
Enrico Rivetto kan met iedereen in de wereld praten over zijn wijnen. Een boer in hart en nieren, heeft hij langzaam en strategisch zijn domein uitgebouwd op de top van de Lirano heuvel in de buurt van de stad Serralunga. Elk element van zijn domein voedt de anderen. Zijn inzet voor een echt natuurlijke wijnmakerij blijkt uit de liefde waarmee hij spreekt over de vogels, kruiden, mos, wormen en groenten die in en rond het geconcentreerde domein groeien. Rivetto profiteert van het feit dat hij alle 23 hectare van zijn land (waarvan 15 wijngaarden) op dezelfde heuveltop heeft, waardoor hij de wijnstokken kan verzorgen en efficiënter kan reageren op problemen.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.