1

Château De Chambrun - Lalande de Pomerol

€ 40,25(Prijs / fles)
€ 35,00(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Château De Chambrun - Lalande de Pomerol'

Dit domein behoorde tot 2007 toe aan Jean-Philippe Janoueix en daarna tot 2015 aan Silvio Denz. Het is nu het speerpunt van onze wijngaarden en vertegenwoordigt de nieuwe generatie wijn van onze domeinen. Sinds 2015 profiteert deze wijn van een volledig aangepaste wijnbouwrichting. We hebben het originele wijnetiket met het Tempelierskruis, het historische symbool van de appellations Pomerol en Lalande-de-Pomerol, bewaard.

TERROIR : Gebied : 13,80 hectare verdeeld over 94% Merlot & 6% Cabernet Franc - Bodem : Zand, kiezel met kleiachtige - ondergrond - Plantdichtheid : 6500 wijnstokken / ha - Gemiddelde leeftijd van de wijnstok : ongeveer 40 jaar oud. Geïntegreerde wijnbouw - Omschakeling naar biologische landbouwmethoden - Oogst met de hand 2 sorteertafels voor druiven, sorteermachine en kwaliteitsselectie. Zwaartekracht kelder. Rijping 16 maanden in Franse eiken vaten - 75% nieuw eiken & 25% 1 jaar eiken

Château De Chambrun & Château Moncets - Lalande de Pomerol

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Château De Chambrun & Château Moncets - Lalande de Pomerol

Frankrijk(Land)Bordeaux - Lalande de Pomerol(Regio)

Het landgoed Château Moncets werd in 1770 aangelegd en is onze oudste wijngaard. Het draagt de naam van de Général de Moncets, die het in 1872 kocht. De wijnstokken en kelders zijn sindsdien volledig gerenoveerd en gerehabiliteerd om het landgoed te onderhouden en zo een tweede wijngaard, Château de Chambrun, te integreren. De productie van Chateau Moncets is geëvolueerd via een meer uitgebreid en verfijnd wijnbereidingsproces, nog versterkt door het nieuw ontworpen etiket op de fles.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.