1

Pinot Noir Cuvée Baudron - Domaine Gouffier

€ 28,47(Eenheidsprijs)
€ 24,76(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Pinot Noir Cuvée Baudron - Domaine Gouffier'

Domaine Gouffier - Côte Chalonnaise - Rully & Mercurey

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Domaine Gouffier - Côte Chalonnaise - Rully & Mercurey

Frankrijk(Land)Bourgogne(Regio)

Burgundy Report :
Together with de Villaine, if I could pick only one domaine from the Côte de Chalonnaise (okay – I already picked two!) then it would be this domaine. A wide range, but of simply brilliant wines, year-in, year-out – and in both colours too. For the whites, certainly the cepage is different in the Bouzeron, but there’s no less quality difference between the Rully and the Montagny than there is between the Bouzeron and the Mercurey – bravo!!

Toen Frédéric Gueugneau in het dorp Fontaines opgroeide, werkte hij vaak op het landgoed Gouffier onder leiding van Jérôme Gouffier. Jaren later, toen Gouffier ziek werd, kwam Frédéric weer thuis om een handje te helpen bij het beheer van de dagelijkse gang van zaken op het landgoed. Toen zijn oudere buurman overleed, werd Frédéric in 2011 door de familie Gouffier gevraagd de controle over het domein over te nemen.

Het bijna 200 jaar oude landgoed had in de loop van zijn geschiedenis verschillende naamsveranderingen ondergaan, maar was altijd onderdeel gebleven van de uitgebreide Gouffier-lijn. Het landgoed ademt geschiedenis, zoals blijkt uit de prachtige, stenen kelder, die ooit als bunker diende in de tijd van Napoleon Bonaparte.

Met 5,5 hectare verdeeld over acht appellaties had het domaine een nieuwe start nodig. Frédéric, die eerder acht jaar in La Chabliesienne had gewerkt, nam de taak op zich om de wijnstokken van Gouffier nieuw leven in te blazen door het invoeren van biologische landbouwpraktijken. Hoewel er geen wijngaarden zijn in Fontaines - dat ligt tussen de dorpen Mercurey en Rully - kunnen Frédéric en zijn partner, Benoit Pagot (Benoît Pagot is de oenoloog en was voorheen werkzaam bij gerenomeerde huizen als Meo-Camuzet (Vosne-Romanée) en Philippe Charlopin (Gevrey-Chambertin)) op de gevarieerde sites in het hele gebied verschillende uitdrukkingen van de Côte Chalonnaise aanbieden.

Het domaine heeft een enkele coöperatie - Doreau Tonneliers van Cognac - met Thierry Doreau die verschillende reizen maakt om Frédéric en Benoit te helpen bij het vinden van de perfecte match tussen vat en wijn. Bijna 20% van het hout dat gebruikt wordt om de vaten in de kelder te maken, komt uit het bos net buiten de muren van het domein.

De recente wijnjaren van Gouffier weerspiegelen de intelligente aanpak van de infusie, die een perfecte balans en een vlekkeloze integratie van de rijping laat zien, met als resultaat wijnen met energie en precisie die in Frankrijk aandacht en lof hebben geoogst.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.