1

Sancerre "Mont Damné" - Domaine Louis Benjamin Dagueneau

€ 385,00(Prijs / fles)
Wijnhuis
Wijnjaar2016
RegioLoire - Sancerre
TypeWitte wijn
Volume1.50 L
Kelderresten3
DruifsoortSauvignon Blanc

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Sancerre "Mont Damné" - Domaine Louis Benjamin Dagueneau'

Zelden wordt er geëxporteerd omdat er zo weinig gemaakt wordt, dat we zelfs op de beste momenten maar een paar flessen kunnen krijgen.

Het was Didier Dagueneau's droom om een grote Sancerre te maken van de legendarische, kalkrijke hellingen van Chavignol. Eind jaren negentig kon hij eindelijk een terrein van een halve hectare verwerven, in het midden van de beroemde wijngaard van Les Monts Damnés (zeer dicht bij het beroemde Comtesse-percel). Al snel begon hij het te beplanten volgens zijn strenge specificaties. Deze locatie ligt op het zuiden en is extreem steil, met witte grond vol met krijt. De historische naam van het perceel of de climat (binnen Monts Damnés) Les Vignes Blanches. Dagueneau merkt op dat het ondanks het aspect één van de koelere terroirs van Monts Damnés is.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.