1

Viti Vini Bibi - Domaine Benjamin Taillandier

€ 15,62(Prijs / fles)
€ 13,58(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Viti Vini Bibi - Domaine Benjamin Taillandier'

DE MARCEL LAPIERRE VAN DE MINERVOIS !
Benjamin heeft een passie voor wijn en een diploma BTS "wijn-eno" op  zak, zijn ouders komen uit de stad. Er was voorheen nog nooit een wijnbouwer in de familie. Op 27 jarige leeftijd laat Benjamin zijn job staan op een groot domein in Frontonais en besloot het avontuur "op krediet" aan te gaan.

Het was een echt hindernissenparcours. Banken, de Kamer van Landbouw ... De subsidie aanvraag bij de L'adasea, een organisatie van het ministerie van landbouw die jonge landbouwers helpt bij o.a. investeringen modernisatie van hun exploitatie was een echte race ... "Zo vertelde men botweg dat men niet geloofde in mijn project, want ik was niet de zoon van een wijnmaker.

Voor hen is het doelwit een wijnmaker die zich focust op het maken van eersterangs wijntjes voor de supermarkten. Flessen van ongeveer twee euro, niet meer. Ja, maar tegen die prijs is het onmogelijk om tijd te besteden aan de wijnstokken want alles moet veel te snel gaan zoals het gebruik van industriële gisten en toepassen van mechanische oogsten en dat is nu juist wat ik niet wil.

Zijn Minervois AOC Cuvée Laguzelle (genaamd naar de plaats waar zijn 90jaar oude stokken Grenache zijn aangeplant) is "Bio gecertifieerd AB" en bestaat uit een compositie van Cinsault 60%, Grenache 20% en Carignan 20%. Ik produceer deze wijn enkel uit organische druiven en zoals ik eerder aangaf gebruik ik eveneens geen industriële gisten, enkel een klein beetje sulfiten bij de botteling (5 mg/liter)

Domaine Benjamin Taillandier - Minervois (bio)

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Domaine Benjamin Taillandier - Minervois (bio)

Frankrijk(Land)Languedoc - Minervois(Regio)

DE MARCEL LAPIERRE VAN DE MINERVOIS !

Je vais prendre ma retraite m'a-t-il dit, je n'ai que des filles (sic), qu'est-ce que tu veux que j'en fasse?". Sur un coup de tête, j'ai répondu: "me les vendre". Il a dit chick. On était en novembre 2007  A Noël je commençais à les travailler..."

Benjamin Taillandier kocht in 2007 op 27 jarige leeftijd 7 ha wijngaard van een arts. 90 jaar oude wijnstokken Grenache zijn gelegen midden in de "garrigues sur des schistes magnifiques" vertelt Benjamin.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.