1

Zalto Champagne (2 pack)

€ 46,50(Prijs per glas)
€ 93,00(Prijs per doos, 2 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Zalto Champagne (2 pack)'

Vanaf de eerste aanraking voelt een Zalto glas als geen ander. Het is vederlicht met een prachtige balans tussen design en beleving. Deze lijn is ontworpen om aan het wijn drinken een extra dimensie toe te voegen.

This glass maximises both the aroma and palate of fine sparkling wines. The super thin glass allows the finest of mousse and a long lasting bead.
Specially recommended for: Champagne, Sparkling Wines, Prosecco, Spumante and Cava.

Zalto Glazen

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Zalto Glazen

Oostenrijk(Land)Niederösterreich(Regio)

Hoe Zalto het meest begeerde wijnglas ter wereld werd …

Dat Zalto glaswerk structureel gezond is, lijkt een klein wonder. De vederlichte bol, zo fijn dat hij oplost in zijn omgeving, wordt door een steel die niet veel breder is dan een lollystokje, omhoog gehouden. Maar een Zalto heeft veel meer te bieden dan alleen de schijn. De belangrijke sommeliers beweren dat het de neus en het aroma van een wijn op een manier in tegenstelling tot gelijk welk ander glaswerk in de wereld verbetert, een eigenschap die ervoor zorgt dat het tot onbetwiste favoriet bij de toprestaurants heeft gemaakt.

Terwijl Zalto wijnglazen pas iets meer dan tien jaar in productie zijn, gaat het kunstenaarschap dat de basis voor het glaswerk heeft gelegd terug tot de jaren 1400. De familie Zalto werkt al zes generaties lang als de toonaangevende glasblazersfamilie in de Neunagelberg in Neder-Oostenrijk, een belangrijke wijnregio.

In 2003 benaderde Kurt Zalto pater Hans Denk, een plaatselijke priester en een gerenommeerde wijnproever, om mee te werken aan een collectie steelwaren. Het resultaat was een serie nauwkeurig ontworpen wijnglazen, die het begrip van pater Denk voor wijn toepasten op Zalto's glaswerk en pure vorm met een superieure functie combineerden.

"Alles aan de productie van een Zalto glas is tot het uiterste gedreven."

Iedereen die een zalto glas voor het eerst oppakt, heeft er enige reactie op, ze zijn ultrafijn en vederlicht. Design is echt belangrijk en Zalto is echt schoon en mooi en eenvoudig, de glazen zijn "zeer effectief" in het analiseren van de onderliggende smaken van een wijn.

Het verfijnde vakmanschap achter een Zalto is bijna onmogelijk te negeren - en het gaat een heel eind in de richting van het bevorderen van de omstandigheden die bevorderlijk zijn voor een optimale proeverij van een wijn. Terwijl machinaal gemaakte glazen een ronde lip hebben, zijn de glazen van Zalto plat gepolijst, waardoor de barrière tussen mond en wijn in wezen is weggepolijst.

"De glazen verdwijnen naar de achtergrond en laten u de wijn onvervalst proeven door het gewicht of het lichaam van wijn", zegt Zalto merkambassadeur en prijswinnende sommelier Aldo Sohm. Hij zegt dat zijn eerste nippen van het glaswerk een openbaring was. "Het was als het hebben van eerder ongekende helderheid over een wijn. Ik wilde uit niets anders meer drinken".

Alles aan de productie van een Zalto-glas is tot het uiterste doorgedreven, van de afwerking van de rand tot hoe dun en licht het glas is, en zelfs waar het glas - dat is een stuk van de rand tot aan de onderkant van de steel - aansluit op de basis. Neem een extra stap om op dat moment zoveel mogelijk overtollig materiaal weg te halen, wat resulteert in een glas dat perfect in je hand balanceert."

Maar ondanks alle lof, maakt een Zalto niet per definitie een wijnsmaak beter. Het vergroot alleen maar het karakter van een wijn. Dus hoewel het steelwerk de fijnst mogelijke uitdrukking van een wijn kan leveren kan het net zo goed de gebreken van een wijn laten zien.

Zalto's product is dus meer dan alleen maar een middel voor consumptie. Het is een precisie-instrument - een instrument dat nog steeds zeer begeerd wordt bij de wijnimporteur, sommelier, restaurateur en wijnliefhebber om zijn esthetiek en effect op wijn.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.