1

Chablis 1er Cru Vaillons - J. Dauvissat

€ 32,77(Prijs / fles)
€ 28,50(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Chablis 1er Cru Vaillons - J. Dauvissat'

Domaine J. Dauvissat - Chablis

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Domaine J. Dauvissat - Chablis

Frankrijk(Land)Bourgogne - Chablis(Regio)
Jean Dauvissat, en zijn zoon Sebastian, zijn de meest recente in een uitgebreide lijn van de familie Dauvissat die sinds 1899 in het bezit is van dit opmerkelijke domaine. De grot ligt onder het familiehuis dat dateert uit de 17e eeuw en waar de weg naar het gehucht Chichée begint. De eerste formele botteling van wijnen onder het label Dauvissat vond op beperkte schaal plaats in 1963. Daarna, in 1978 en 1979, verhoogde Jean Dauvissat de productie tot 3.000 flessen per jaar. De fysieke uitbreiding van het domaine onder zijn leiding, samen met de steeds toenemende kwaliteit en bijbehorende bekendheid, heeft geleid tot het stopzetten van de verkoop aan de onderhandelaars en het bottelen van de gehele jaarlijkse productie van ongeveer 50.000 flessen. Een ongelukkig ongeval heeft enkele jaren geleden geleid tot het vroegtijdig overlijden van Jean Dauvissat. Sebastien Dauvissat zet het werk van dit historische domaine voort in samenwerking met Evelyne Dauvissat, de vrouw van Jean.
Het domaine omvat iets minder dan 10 hectare aan wijngaarden. De Grand Cru wijngaarden liggen op het zuiden; de 1er Cru wijngaarden hebben een volledige zuidoostelijke ligging; en het dorpshuis ligt op het noordwesten. Het zijn allemaal heuvelachtige sites met een "argilo-calcaire" bodemsamenstelling die sterk wordt gekenmerkt door kleine stenen die zorgen voor een uitstekende afwatering. Natuurlijk is het gehele wijnbouwoppervlak ondergeschikt aan de Kimmeridgian-kalksteen die Chablis tot een van de meest unieke wijnproducerende gebieden ter wereld maakt.
Oogstniveaus variëren sterk afhankelijk van de leeftijd van de wijnstokken en de vintage omstandigheden. Het niveau van de dorpswijn kan in bijzonder royale jaren oplopen tot 60 hectoliter per hectare, terwijl de 1er Cru-wijngaarden gewoonlijk ongeveer 45 tot 50 hectoliter per hectare opleveren. De oude wijngaarden van Vaillons (die voor een groot deel bestaan uit wijngaarden die meer dan 65 jaar oud zijn) leveren echter vaak minder dan 25 hectoliter per hectare op. De andere wijngaarden zijn aangeplant op wijnstokken die tussen 20 en 40 jaar oud zijn.

RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.