1

Domaine Sainte Croix - Le Fournas

€ 15,18(Prijs / fles)
€ 13,20(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Domaine Sainte Croix - Le Fournas'

Le Fournas, is vernoemd naar een Syrah-wijngaard, verborgen in de heuvels. De naam komt van een kalkoven die in de 19e eeuw operationeel was en waarvan de ruïnes te zien zijn in het struikgewas van de Garrigue.
Biologische wijn, gecertificeerd door ECOCERT
Druivensoorten : Oude wijnstok Carignan Noir (40%), Syrah (27%), Grenache Noir (23%), Mourvèdre (10%)
Oorsprong : Delen van kalksteen, kalksteen-klei, zanderige leem.
Geoogst : Met de hand, 2-4e week september
Opbrengst : 30 Hl/Ha
Vinificatie : Volledig ontsteeld, elementen gecofermenteerd bij 25-28°C, met behulp van wilde gisten, korte dagelijkse pumpovers; post-fermentatie huidcontact gedurende 15-20 dagen. Minimaal pompen om de kwaliteit van de vruchten zo intact mogelijk te houden.
Veroudering : 100% gerijpte sur lie in tanks gedurende 18 maanden.

Domaine Sainte Croix - Hautes Corbieres (bio)

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Domaine Sainte Croix - Hautes Corbieres (bio)

Frankrijk(Land)Languedoc - Corbieres(Regio)

Verborgen in de ruige kalksteenheuvels van de Hoge Corbières ligt Domaine Sainte Croix in het uiterste zuiden van Frankrijk, op de grens tussen de Languedoc en de Roussillon, 20 minuten landinwaarts van de Middellandse Zee. De 13 hectare bestaan uit veel verschillende terroirs, van kleine blokken staalblauwe kalksteen tot zanderige, grindkleurige klei waar kwartskristallen doorheen zijn geschoten, en van paarsgroene schist. Het domaine profiteert van een sterk mesoklimaat waar koeler maritiem weer samenkomt met de hitte en de droogte van het binnenland. Dit geeft rode, rosé en witte wijnen, die een bijzonder sterke identiteit hebben met niet alleen fijne concentratie maar ook elegantie. Hier heeft het veel gemeen met de Roussillon, die slechts een vallei verderop ligt. Het lokale dialect of patos is evenzeer Occitaans en Spaans als Frans. Dit is een gebied dat al meer dan een eeuw bekend staat om zijn wijnen op basis van Grenache en veel van deze zelfde wijnstokken geven nog steeds druiven van buitengewone diepte en concentratie. De kleine wijngaardpercelen worden vaak begrensd door eeuwenoude stenen muren, vijgen-, amandel- en wilde kersenbomen. Domaine Sainte Croix is eigendom van de Engelse geologen Jon en Elizabeth Bowen


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.