Contact /   Aanmelden   /   Vacatures

Deze website maakt gebruik van cookies! Meer details over onze cookies kan je terugvinden in ons cookiebeleid

Ontdek onze biowijnen
WEINGUT BERNHARD OTT - Wagram (Bio)

WEINGUT BERNHARD OTT - Wagram (Bio)

Land: Oostenrijk
Regio: Wagram

Als een trouwe, makke hond die in een hoek ligt, zo omschreef Bernhard de status van de Gruner Veltliner toen hij in 1991 het bedrijf van zijn ouders overnam. Toch is hij er met verve in geslaagd om succesvolle wijnen te maken van de Gruner Veltliner.

Bernhard vertelt ons waarom Gruner Veltliner het zo goed doet :
Wat maakt een wijn verrukkelijk en karakteristiek ? Dat zijn drie factoren: het bewaar- en ontwikkelingspotentieel, de culinaire inzetbaarheid en de herkenbaarheid van het ras in het glas. De Gruner Veltliner voldoet aan deze factoren; top Veltliners kunnen 50 jaar oud worden, het zijn geniale begeleiders van de meest veelzijdige gerechten. Bovendien is het ras onlosmakelijk verbonden met Feuersbrunn am Wagram. De wijnen van dit ras kunnen slank en elegant zijn, maar ook krachtig en zwaar. Geweldig om mee te werken!

TERROIR: Oost-West terrassen 260-350 meter boven de zeespiegel. Koele ligging met als bodem tertiaire Loss met veel kiezel. De hoger gelegen wijngaarden grenzen aan de Gahler Gneiss. gneis = rots.

De wijngaarden worden groen ingezaaid. Geen pesticiden of herbiciden. Als mest wordt er biologische runderkompost vermengd met druivenschillen en pitten, stro, vermalen wijnstoktakken en humus.

WERKWIJZE: Puur natuur: zijn filosofie lijkt simpel; zo natuurlijk mogelijke wijnen maken die zowel kracht als elegantie bieden waarin landschap, druif en klimaat echt tot uitdrukking komen. Ik wil iets produceren dat uniek is en zo natuurlijk mogelijk zonder technische ingrepen. Ons microklimaat geeft ons daar alle ruimte voor, zonder dat we gebruik hoeven te maken van industriële middelen zoals pesticiden, herbiciden, fungiciden en kunstmest licht Bernhard toe.

OTT KIEST VOOR BIO-DYNAMIE : sinds twee jaar is Bernhard druk bezig met het invoeren van de biologisch-dynamische druivencultuur. Dit is de verst gaande benadering van ecologische wijnbouw. Krachten uit het heelal en het gebruiken van plantaardige en organische/animale oplossingen (van kwarts, brandnetels tot koeienmest) bieden ongekende mogelijkheden tot het realiseren van het ecologische ideaal dat tot voor kort door wetenschappers voor dwaas gehouden werd. Alles wordt door de tijd achterhaald: het grootste wijnwetenschappelijke instituut van de wereld heeft onlangs een afdeling BIO ingesteld!

Bernhard zelf wil er niet te moeilijk over doen: Mijn wijnen moeten het bewijs zijn van deze ingrijpende werkwijze. Als mensen mij over vijf jaar vragen wat ik van bio-dynamie vind, dan hoop ik met trots te kunnen zeggen dat wij het voor 100% toepassen!

 

VINOUS MAGAZINE BY DAVID SCHILDKNECHT | JANUARY 15, 2019
A Once-In-My-Lifetime Experience?
Talk about unforgettable moments from 2018: If anybody had suggested to me in 2002 that there might come a year in which on September 11, I would be tasting bone-dry Grüner Veltliner from a top grower and site grown that very year – let alone finding it both recognizable and delicious – I could only have thought, “You’re joking!” Even given all that has transpired meteorologically since notoriously torrid 2003, not to mention virtually unprecedented conditions during the summer of 2018, I scarcely anticipated what Bernhard Ott meant by “something I want to show you” when he winked as I prepared to depart our tasting session and motioned for me to follow him across the courtyard that separates his house and cuverie.

Bernhard Ott and Alex Schenner look happy to have harvested many of their top Grüner Veltliner parcels in the last days of August 2018. Behind them, on September 11, stands a new cask whose already delicious, bone-dry contents had just been racked to tank.
I can’t claim to have been utterly slack-jawed on learning that Ott and his crew had picked like crazy in the last days of August. The greater shock turned out to be what they had chosen to pick.

 



BERNHARD OTT - AM BERG

BERNHARD OTT - AM BERG

Wijnjaar: 2017
Regio: Wagram
Type: Witte wijn
Druif: , Gruner Veltliner.


OTT AM BERG 2016 - Rating 88 pts The Wine Advocate R. ParkerThe 2016 Grüner Veltliner Am Berg is a light, bright, fresh and crisp Veltliner with clear and intense ...

Prijs (vanaf 6 flessen): € 12,65 / fles

Eenheidsprijs: € 15,31


Biowijn
Volume: 0.75 L

BERNHARD OTT - DER OTT

BERNHARD OTT - DER OTT

Wijnjaar: 2017
Regio: Wagram
Type: Witte wijn
Druif: , Gruner Veltliner.


DER OTTWAGRAM - GRÜNER VELTLINERGanz wir, ganz ich. Pur, ungestüm, stur auf Qualitätsschiene unterwegs. In diesem Sinne trägt unser Nomen-est-Omen Veltliner seinen Namen gänzlich zu Recht. Geheimtipp meiner selbst. Ich ...

Prijs (vanaf 6 flessen): € 25,00 / fles

Eenheidsprijs: € 30,25


Biowijn
Volume: 0.75 L

BERNHARD OTT - STEIN Erste Lage

BERNHARD OTT - STEIN Erste Lage

Wijnjaar: 2017
Regio: Wagram
Type: Witte wijn
Druif: .


RIED STEINKAMPTAL DAC – GRÜNER VELTLINERStein um Stein. Dieser Kamptal DAC Veltliner spricht Bände von Tiefgründigkeit. Und doch fasst er in seinem Namen die ganze geologische Vielschichtigkeit dieser herausragenden Lage ...

Prijs (vanaf 6 flessen): € 36,86 / fles

Eenheidsprijs: € 44,60


Biowijn
Volume: 0.75 L

BERNHARD OTT - STEIN Erste Lage

BERNHARD OTT - STEIN Erste Lage

Wijnjaar: 2015
Regio: Wagram
Type: Witte wijn
Druif: , Gruner Veltliner.


ROBERT PARKER Rating: (93-95)Reviewed by Stephan ReinhardtIssue Date 30th Jun 2016From gneiss soils covered with white and red sand and finally loess, the 2015 Engabrunner Stein 1ÖTW Grüner Veltliner is ...

Prijs (vanaf 6 flessen): € 36,86 / fles

Eenheidsprijs: € 44,60


Kelderresten: 30 stuks
Biowijn
Volume: 0.75 L

BERNHARD OTT - STEIN Erste Lage

BERNHARD OTT - STEIN Erste Lage

Wijnjaar: 2013
Regio: Wagram
Type: Witte wijn
Druif: , Gruner Veltliner.


The Engabrunner Stein Erste Lage, rests on the border of Wagram and Kamptal, technically belonging to the Kamptal region. This wine is grown on soils of gneiss, chalk and loess, ...

Prijs (vanaf 6 flessen): € 36,86 / fles

Eenheidsprijs: € 44,60


Kelderresten: 12 stuks
Biowijn
Volume: 0.75 L

BERNHARD OTT - STEIN Erste Lage

BERNHARD OTT - STEIN Erste Lage

Wijnjaar: 2012
Regio: Wagram
Type: Witte wijn
Druif: , Gruner Veltliner.


ROBERT PARKER Rating: 92Reviewed by David SchildknechtIssue Date 30th Apr 2014The 2012 Gruner Veltliner Stein originates in gravel, loess and eroded gneiss terraces in Engabrunn at the edge of the ...

Prijs (vanaf 6 flessen): € 36,86 / fles

Eenheidsprijs: € 44,60


Kelderresten: 9 stuks
Biowijn
Volume: 0.75 L

BERNHARD OTT - SPIEGEL Erste Lage

BERNHARD OTT - SPIEGEL Erste Lage

Wijnjaar: 2017
Regio: Wagram
Type: Witte wijn
Druif: , Gruner Veltliner.


RIED SPIEGELWAGRAM – GRÜNER VELTLINERDieser Veltliner spiegelt die Kühle der Lage in der Gestalt von Feinheit und Aromatik wieder. Er ist – wie soll man sagen – immer der Neugierigste ...

Prijs (vanaf 6 flessen): € 36,86 / fles

Eenheidsprijs: € 44,60


Biowijn
Volume: 0.75 L

BERNHARD OTT - SPIEGEL Erste Lage

BERNHARD OTT - SPIEGEL Erste Lage

Wijnjaar: 2015
Regio: Wagram
Type: Witte wijn
Druif: , Gruner Veltliner.


ROBERT PARKER Rating: (93-94)Reviewed by Stephan ReinhardtIssue Date 30th Jun 2016The 2015 Feuersbrunner Spiegel 1ÖTW Grüner Veltliner has an impressively pure, deep, intense and mineral bouquet with biscuit flavors. Sourced ...

Prijs (vanaf 6 flessen): € 36,86 / fles

Eenheidsprijs: € 44,60


Kelderresten: 16 stuks
Biowijn
Volume: 0.75 L

BERNHARD OTT - SPIEGEL Erste Lage

BERNHARD OTT - SPIEGEL Erste Lage

Wijnjaar: 2012
Regio: Wagram
Type: Witte wijn
Druif: , Gruner Veltliner.


BodemOost-West terrassen 260-350m boven de zeespiegel. Koele ligging met als bodem tertiaire löss met veel kiezels. De hoger gelegen wijngaarden grenzen aan de Gföhler gneiss (gneis = rots). De wijngaarden ...

Prijs (vanaf 6 flessen): € 36,86 / fles

Eenheidsprijs: € 44,60


Kelderresten: 9 stuks
Biowijn
Volume: 0.75 L

BERNHARD OTT - ROSENBERG Erste Lage

BERNHARD OTT - ROSENBERG Erste Lage

Wijnjaar: 2017
Regio: Wagram
Type: Witte wijn
Druif: , Gruner Veltliner.


RIED ROSENBERGWAGRAM – GRÜNER VELTLINEREin absoluter Klassiker, auch wieder Erste Lage. Die Ried Rosenberg ist wahrscheinlich der beste Platz für Grünen Veltliner am Wagram. Das kann man sagen. Stolzer Familienbesitz ...

Prijs (vanaf 6 flessen): € 36,86 / fles

Eenheidsprijs: € 44,60


Biowijn
Volume: 0.75 L

BERNHARD OTT - ROSENBERG Erste Lage

BERNHARD OTT - ROSENBERG Erste Lage

Wijnjaar: 2015
Regio: Wagram
Type: Witte wijn
Druif: , Gruner Veltliner.


ROBERT PARKER Rating: (94-96)Reviewed by Stephan ReinhardtIssue Date 30th Jun 2016Ott's 2015 Feuersbrunner Rosenberg 1ÖTW Grüner Veltliner is a selection only from the oldest, 60-years-old vines, whereas in former vintages ...

Prijs (vanaf 6 flessen): € 36,86 / fles

Eenheidsprijs: € 44,60


Kelderresten: 24 stuks
Biowijn
Volume: 0.75 L

BERNHARD OTT - ROSENBERG Erste Lage

BERNHARD OTT - ROSENBERG Erste Lage

Wijnjaar: 2012
Regio: Wagram
Type: Witte wijn
Druif: , Gruner Veltliner.


BodemOost-West terrassen 260-350m boven de zeespiegel. Koele ligging met als bodem tertiaire löss met veel kiezels. De hoger gelegen wijngaarden grenzen aan de Gföhler gneiss (gneis = rots). De wijngaarden ...

Prijs (vanaf 6 flessen): € 36,86 / fles

Eenheidsprijs: € 44,60


Kelderresten: 12 stuks
Volume: 0.75 L

BERNHARD OTT - ROSENBERG Erste Lage

BERNHARD OTT - ROSENBERG Erste Lage

Wijnjaar: 2011
Regio: Wagram
Type: Witte wijn
Druif: , Gruner Veltliner.


BodemOost-West terrassen 260-350m boven de zeespiegel. Koele ligging met als bodem tertiaire löss met veel kiezels. De hoger gelegen wijngaarden grenzen aan de Gföhler gneiss (gneis = rots). De wijngaarden ...

Prijs (vanaf 6 flessen): € 36,86 / fles

Eenheidsprijs: € 44,60


Kelderresten: 13 stuks
Biowijn
Volume: 0.75 L