1

Marcel Lapierre - Morgon Cuvée Camille

€ 33,92(Eenheidsprijs)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Marcel Lapierre - Morgon Cuvée Camille'

Met slechts 1,054 hectare in productie is de Cuvée Camille afkomstig van een oud perceel aan de Côte du Py (met een zuidwestelijke ligging, op een ondiepe bodem). De druiven doorlopen dezelfde zorgvuldige stadia als onze Morgon, behalve dat de cuvaison langer duurt en voor 100% in kegelvormige houten vaten wordt gemaakt. Deze cuvée werd geboren toen Camille Lapierre (Marcel's dochter) terugkeerde naar het domaine, maar het is ook een knipoog naar haar grootvader Camille (Marcel's vader).

Domaine Marcel Lapierre - Morgon (bio)

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Domaine Marcel Lapierre - Morgon (bio)

Frankrijk(Land)Beaujolais - Morgon(Regio)

Een Beaujolais ? Zijn ze nu helemaal ...?
In de jaren tachtig verkocht de gemiddelde Vlaamse wijnhandelaar verscheidene honderden flessen Beaujolais per jaar.

Die gloriejaren zijn voorbij. De Vlaming heeft het straffere spul ontdekt en drinkt nu mono-cépagewijnen uit de hele wereld zoals Merlot, Cabernet, en Chardonnay. Het gamma Beaujolais werd dan ook door de gespecialiseerde wijnhandel afgebouwd tot één of twee soorten, of verdween zoals bij ons zelfs helemaal uit het assortiment.

En toch zijn er de laatste jaren ook in deze ooit populaire streek mooie ontdekkingen te doen. We spreken dan niet over de rode "Beaujolais Nouveau", maar over de top van de Beaujolais wijnen: de cru's. Kenners weten dat hier wijnen gevinifiëerd worden met een onderbouw van kruidigheid en finesse die zelfs de betere Rhône wijn niet zou misstaan. Hoog tijd dus om het kaf van het koren te scheiden en op zoek te gaan naar de cru's van Beaujolais al was het voor ons minder moeilijk omdat wij de wijnen van Marcel Lapiere reeds meer dan 10 jaar op de voet volgen.

Mathieu Lapierre bewerkt in Morgon op biodynamische wijze 13 hectare waarvan 2 op de Côte du Py en kreeg onlangs van The Wine Advocate van Robert parker een score van 93 Points.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.