1

Proefpakket Italië

€ 211,27(Eenheidsprijs)
Wijnhuis
soortItalië
Volume9 x 0.75 L

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Proefpakket Italië'

Zuani is het wijnhuis van Patrizia Felluga. Alles scharniert op een uitzonderlijk goed blootgestelde "cru", wijngaarden op een glooiende helling waar ongeveer elf hectare aan wijnstokken en tuinen de Zuani-kelder omringen. De aangeplante variëteiten zijn Tocai Friulano, Chardonnay, Pinot Grigio en Sauvignon.

Pinot Grigio sodevo Sodevo, uitsluitend gevinifieerd in stalen tanks om de raskenmerken van de druivensoort te behouden, integreert een elegant en verfijnd aromatisch profiel met een hartige en minerale zalvende smaak.
"Zuani Vigne", Friulano, Chardonnay, Sauvignon en Pinot Grigio wordt gefermenteerd in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks om hun frisse, fruitrijke persoonlijkheid naar buiten te brengen. Sappig mooie gestructureerde wijn.

Livio Soria bezit 10 hectare wijngaarden in het heuvelachtige Calosso in het zuidoosten van Piemonte. De leiachtige en kalkachtige samenstelling van de bodem zorgt voor optimale omstandigheden voor de teelt van wijnstokken zoals Barbera en andere lokale variëteiten en geeft de druiven de kenmerkende eigenschappen van het gebied voor de productie van wijnen van hoge kwaliteit.

Vlakbij de grenzen van de Barolo appellatie komt u het Rivetto-domein tegen, 23 betoverende hectaren beplante wijngaarden, boomgaarden en tuinen. Rivetto heeft zwaar geïnvesteerd in poly-landbouw als een methode om de wijngaard op natuurlijke wijze te stabiliseren en te verrijken, waardoor de wijngaard op zijn beurt weer duurzamer voor zichzelf kan zorgen. Hij blijft zich inzetten voor biodynamische landbouw en is momenteel bezig met het verkrijgen van het Demeter-certificaat.

Azienda Abbona is een absolute topper uit de Langhe streek in het zuiden van de Piemonte. en bestaat uit 52 ha wijngaarden. De meeste wijngaarden hebben een leeftijd van ongeveer 60 jaar oud. Alle wijnen van Marziano Abbona hebben een geweldig geur, concentratie, diepgang en complexiteit.

David Sterza zijn domein is gelegen in het Fumane gebied van Valpolicella. Zijn wijngaarden zijn aangeplant op losse zandstenen bodems op ongeveer 200 meter boven de zeespiegel en de wijnstokken zijn voorzien van het traditionele Pergola Veronese systeem. Dit is een geweldige set van wijnen van deze producent.

Tien jaar lang experimenteerde Giampaolo Motta, met de hulp van de ster oenoloog Carlo Ferrini en Stéphane Derenoncourt uit Bordeaux als adviseurs, met de druivensoorten vastgelegd in het Consorzio Chianti Classico, met verschillende klonen en onderstammen wijnstokken, Guyot en Cordon opleiding en - uiteindelijk, verliet hij verrassend genoeg de vereniging. Hij wilde niet meer beperkt worden: "Na tien jaar werk was ik niet echt tevreden met het resultaat." Het succes gaf hem al snel gelijk, want zijn "Giorgo Primo", die aanvankelijk naast Sangiovese wisselende verhoudingen van de Bordeaux-variëteiten Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot of Alicante Bouschet, afhankelijk van het oogstjaar, bevatte, klom snel op in de Olympus van de Italiaanse topwijnen en is nu een pure Bordeaux cuvée met een hoofdaandeel Cabernet Sauvignon, die uitstekend rijpt in de Conca d'Oro. Zijn "tweede wijn" La Massa is een cuvée met Sangiovese als hoofdvariëteit en getrouwd met Bordeaux-variëteiten. Carla 6 is vernoemd naar zijn dochter, deze wijn een selectie van de beste Sangiovese druiven.

Fattoria di Bacchereto is eigendom van Rossella Bencini Tesi. Terre a Mano is de historische naam van het agrarisch landgoed op het terrein en is prachtig gelegen op een heuvel met uitzicht op het dorp Bacchereto, dat deel uitmaakt van de Carmignano wijn-appellation, net ten westen van de stadsgrenzen van Florence in de richting van Pisa. Carmignano is de kleinste DOCG van Italië en er zijn slechts 14 producenten. Rossella is de enige producent van Carmignano die uit de vereniging van wijnbouwers is gestapt vanwege ontevredenheid over de manier waarop ze werken. Het is dus relatief eenvoudig geweest om alle producenten van Carmignano te leren kennen. De DOCG vereist minstens 50% Sangiovese, 10-20% Cabernet, 15% Canaiolo Nero en andere druiven in de Carmignano mix. Het moet ten minste acht maanden rijpen in eiken- of kastanjehouten vaten om in aanmerking te komen als Carmignano.

Het landgoed Brancaia is één van de toonaangevende domeinen in Chianti en wordt geleid door de dochter Barbara Widmer, zij is de wijnmaakster. Sinds 1981 is Brancaia eigendom van deze Zwitserse familie. Het domein is omringd door heuvelachtige wijngaarden (Castellina in Chianti) en Poppi (Radda in Chianti), tussen 750 en 1300 voet boven zeeniveau met zuid, zuidwest en zuidoost expositie. Brancaia in Maremma produceert enkel wijnen van Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Cabernet Franc. 2e wijn van Ilatraia.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.