1

Cristo Di Campobello - C.DC. Rosso IGP

€ 12,65(Eenheidsprijs)
€ 11,00(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Cristo Di Campobello - C.DC. Rosso IGP'

The diverse peoples that set up a common home here weave a seamless mythological tapestry. The theme of this bottle is the unveiling of Sicily, of the Agrigento Province, in the inextricable synthesis of our red grapes.

The Sicilian Veil is hidden knowledge, a secret, creation, protection, revelation, illumination. In 2008, a mere 2,008 C'D'C' label-veils were woven on the Sicilian mill. The Sicilian veil is removed.

C’D’C’ “Cristo di Campobello”
Red Wine
2018 - Terre Siciliane
Indicazione Geografica Protetta
Nero d’Avola, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah.

The diverse peoples that set up a common home here weave a seamless mythological tapestry.
The theme of this bottle is the unveiling of the Sicily of Agrigento in the inextricable synthesis of our red grapes.

The Sicilian Veil is hidden knowledge, a secret, creation, protection, revelation, illumination.
In 2008, a mere 2008 C’D’C’ label-veils were woven on the Sicilian mill.
The Sicilian veil is removed.

Plants per hectare: 5.000
Yield per hectare: 100 ql.
Hilly terrain, soil of average mixture between 230 and 260 meters above sea level.
Hand harvesting in small crates.
Traditional red vinification, with maceration on the skins for 10 - 15 days at controlled temperature.
Aged for six months in stainless steel tanks and a further six months in bottle.
“Full, fruity aromas, with soft red fruit notes and a hint of balsam arriving late on the nose. Round and flavorful, soft and caressing, with a good level of alcohol and soft tannins.
Delightful now, but can be cellared for at least 3 - 5 years”.
Riccardo Cotarella

Serving temperature: 15 - 16 °C

ROBERT PARKER POINTS 88 Wine Advocate 17th Oct 2019 by Monica Larner :
A blend of equal parts Nero d'Avola, Merlot, Cabernet Sauvignon and Syrah, the 2018 C'D'C' Rosso is a meaty and plump wine with enough thickness and concentration to stand up to a burger with spicy barbecue sauce and wedge fries with paprika. In fact, this wine has that extra touch of sweetness in the form of ripe blackberry, which makes that pairing possible. There is no wood on it at all; the wine sees just six months in steel and six months in the bottle. This is a terrific and well-priced effort from Carmelo Bonetta and his family. There were 118,933 bottles made. Drink date 2019-2023

Baglio Del Cristo di Campobello - Sicilië

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Baglio Del Cristo di Campobello - Sicilië

Italië(Land)Sicilië(Regio)

Men zou het verhaal van Baglio del Cristo Di Campobello haast als een familiale roman kunnen omschrijven.

Het wordt een apart verhaal wanneer men de passie voor wijn, werk , familie en territorium niet gescheiden houd. In Campobello di Licata kent iedereen de grote moderne witte wijnkelder die gebouwd is op een heuvel met kalkrijke bodem die het licht van de zon reflecteert .

Op deze heuvel - driehonderd meter boven de zeespiegel en 5km ver van de Golf van Licata - staat een grote houten Christus , geplaatst tweehonderd jaar geleden door een landbouwer. Het werd ondertussen een bedevaartsoord voor wijnbouwers die er komen bidden voor de kwaliteit van hun wijn zodra hij gevinifieerd is.

Vanaf het begin - zegt Carmelo Bonetta - hebben we geprobeerd om wijnen te maken met een sterke expressie en persoonlijkheid.  We proberen het maximum potentieel van ons terroir te benutten doordat een groot deel van de aandacht van ons werk in eerste instantie naar de wijngaard gaat en vervolgens naar het werk in de kelder, we respecteren wat de aarde ons geeft door middel van beperkte producties en kleine opbrengsten.

Al vele jaren verkocht de familie Bonetta hun druiven aan andere wijnbedrijven tegen een lage prijs . In 2006 is het besluit genomen om hun eigen wijnen te bottelen om alzo de vruchten van hun arbeid in eigen fles te zien. Daarmee was ook het startschot gegeven om van start te gaan met de bouw van een nieuwe wijnmakerij . "Op een dag, herinnert hij zich", vanwege de crisis en de daaraan gekoppelde lage kostprijs per kg van de druiven verzamelden we met de hele familie rond de tafel, want we moesten een keuze maken : ofwel afzien van alles en verkopen ofwel onze van onze eigen druiven onze eigen wijnen maken. De wetenschap dat we steeds hard hadden gewerkt in onze wijngaarden en onze wijnstokken in optimale conditie verkeerden hebben ons doen besluiten af te zien van een totale verkoop en we besloten vanaf dan alles zelf te doen van in de wijngaard tot in de fles. De suggestieve namen van onze wijnen zoals "Lu Patri" (van de vader van de Siciliaanse druivensoorten, Nero d' Avola) werd geboren.

Sinds het prille begin, na de eerste oogst en commercialisatie kwamen de eerste grote onderscheidingen en prijzen : "Zoals mijn vader Angelo altijd zegt " onze beste beloning is de waardering van de klant, van diegenen die onze wijnen drinken en ze blijvend waarderen door ze daarna opnieuw te kopen. Dit is voor ons een erkenning en ons grootste succes".

Vandaag produceert Baglio del Cristo di Campobello ongeveer driehonderdduizend flessen (onderverdeeld in acht soorten wijn : vier witte en vier rode), bovendien blijft er een constante bron van ideeën en projecten naar de toekomst toe zoals het onderzoek naar het produceren zonder toevoeging van zwaveldioxine, dit in samenwerking met één van de beste Italiaanse oenologen Ricardo Cotarella. We zijn er ons van bewust, dit is een zeer complexe materie, waarbij tijd en veel geld nodig is, maar wij doen geen concessies op kwaliteit. Momenteel kan ik hierop nog geen datum kleven, maar we hebben een stap in de goede richting gezet. Vanaf nu werken we enkel nog volgens de principes van ecologische duurzaamheid, met liefde en respect voor alles wat afkomstig is van de aarde. Het klimaat is hier uiterst geventileerd met frequente temperatuurschommelingen dit geeft ons voorsprong om bvb in de wijngaarden te werken zonder kunstmest, alleen mest van eigen dieren wordt gebruikt, enkel zo maken we onze wijnstokken resistent tegen allerlei ziektes, zodat chemische producten totaal overbodig zijn.

Er is veel interesse vanuit het buitenland ten aanzien van Siciliaanse wijnen. We zijn een klein wijnbedrijf dat streeft naar het bouwen van waarden, sterke banden met onze partners. Onze importeurs zijn door ons vooraf gescreend en geselecteerd omdat het mensen zijn die wijnen verkopen met hun hart, en die door hun vakkennis onze filosofie en die van onze wijnen kunnen overbrengen. Het zijn in de eerste plaats allen wijnliefhebbers die ondanks de crisis stand houden door hun vakmanschap en gedrevenheid.

Cfr. Carmello Bonetta.

 


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.