1

Monzinger Halenberg Riesling Auslese - Emrich Schönleber

€ 45,92(Eenheidsprijs)
€ 39,93(vanaf 6 stuks)
WijnhuisEmrich Schönleber - Nahe
Wijnjaar2018
soortNahe
TypeWitte wijn
Volume0.75 L
DruifsoortRiesling

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Monzinger Halenberg Riesling Auslese - Emrich Schönleber'

Werner Schönleber was al een lichtend voorbeeld voor de fruitzoete wijnen uit de Halenberg en heeft de uitstekende reputatie van de Emrich Schönleber wijnmakerij vandaag de dag gecementeerd. Frank heeft deze ervaring geabsorbeerd en een echt gevoel voor de edele zoete wijnen ontwikkeld. De Auslese uit de Halenberg is een van onze favorieten van de reeds zeer succesvolle collectie. Deze delicate en serieuze interpretatie van de Halenberg is uiterst fijn. Voor ons de beste Auslese van het domein. Hij ruikt muskusachtig en naar peren. Er komt een leisteen noot uit het glas. Dit is Halenberg in zijn zuiverste vorm.

Trek een fles van deze edele zoete wijn open en de zon zal feller schijnen. Alleen edele zoete wijnen stralen deze motiverende, zeer heilzame, zelfs vrolijke uitstraling uit. Want ze geven op elk moment enorm veel plezier, ook al moeten we duidelijk stellen: met 10, 20 of zelfs 40 jaar zijn deze essenties nog steeds jeugdig, en laten ze dan hun lieflijkheid en hun volledige potentieel zien. Edelzoete wijnen hebben een eigen magie, die bij de eerste slok aan iedereen wordt geopenbaard!

Emrich Schönleber - Nahe

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Emrich Schönleber - Nahe

Duitsland(Land)Nahe(Regio)

Sinds 250 jaar zit de familie Schönleber al in de wijnbouw.  Eind jaren '60 kwamen de eerste wijnbergen in eigen bezit (2ha.). Inmiddels is dit aantal uitgebouwd tot 14 ha. Waaronder de 2 Grand Cru wijnbergen in het Nahe gebied: Halenberg & Frühlingsplätzchen! Sinds 2001 wordt alles onder eigen label op de markt gebracht.

Werner Schönleber krijgt erkenning op het hoogste niveau zoals producent van het jaar in de Gault Millau of collectie van het jaar wederom in de Gault Millau. Vader Werner legt zich volledig toe op het management van de wijngaarden terwijl zijn zoon Frank inmiddels de vinificatie heeft overgenomen.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.