1

WOENSDAG 1 FEBRUARI OPEN VANAF 16u30 tot 18u

Riesling Trocken - Emrich Schönleber

€ 18,98(Eenheidsprijs)
€ 16,50(vanaf 6 stuks)
WijnhuisEmrich Schönleber - Nahe
Wijnjaar2020
soortNahe
TypeWitte wijn
Volume0.75 L
DruifsoortRiesling

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Riesling Trocken - Emrich Schönleber'

Halverwege de rivier de Nahe ligt de plaats Monzingen. De Nahe zelf vloeit bij Bad Kreuznach in de Rijn. Bij Monzingen bestaat de bodem hoofdzakelijk uit: leisteen, basalt en kwarts, de ideale ondergrond voor de koningin onder de witte druiven: de Riesling.

De druiven worden pas eind september begin oktober met de hand geplukt. en ondergaan vervolgens een koude gisting. Dit heeft als voordeel dat er meer aromastoffen in de wijn bewaard zullen blijven. De wijnen rijpen in grote gebruikte 1000 liter en 2800 liter houten vaten en in staaltanks. Zwavel en filtering wordt op minimale basis toegepast.

Emrich Schönleber - Nahe

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Emrich Schönleber - Nahe

Duitsland(Land)Nahe(Regio)

Sinds 250 jaar zit de familie Schönleber al in de wijnbouw.  Eind jaren '60 kwamen de eerste wijnbergen in eigen bezit (2ha.). Inmiddels is dit aantal uitgebouwd tot 14 ha. Waaronder de 2 Grand Cru wijnbergen in het Nahe gebied: Halenberg & Frühlingsplätzchen! Sinds 2001 wordt alles onder eigen label op de markt gebracht.

Werner Schönleber krijgt erkenning op het hoogste niveau zoals producent van het jaar in de Gault Millau of collectie van het jaar wederom in de Gault Millau. Vader Werner legt zich volledig toe op het management van de wijngaarden terwijl zijn zoon Frank inmiddels de vinificatie heeft overgenomen.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.