1

Gernot Heinrich - Weissburgunder Salzberg

€ 32,89(Prijs / fles)
€ 28,60(vanaf 6 stuks)
WijnhuisWeingut Gernot & Heike Heinrich - Gols (bio)
Wijnjaar2017
RegioBurgenland
TypeWitte wijn
Volume0.75 L
Kelderresten9
DruifsoortWeissburgunder
WijnbouwBiowijn

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Gernot Heinrich - Weissburgunder Salzberg'

CHARACTER
“Taste from where I come.”
It is as if you can smell the essence of a plant:
– roots that creep their way through loam into the limestone
– vegetal, stabilizing spice that is taken in through leaves and stems, suggesting subtle, three-dimensional bitterness
– the pure sensorial beauty of floral nectar exuded by alluring blossoms and fleshy fruit, all united in one wine.
Vehemence is the strategy of this bright Weissburgunder (Pinot Blanc) on the palate, which is initiated with sharply honed edges.
With creamy texture and a broad-shouldered body, it bristles with tautness, vitality and temperament.
With immense succulent fruit and acid that has all sails set, the Salzberg Weissburgunder is headed for a lengthy journey and reverberates austerely in perpetual motion. Length that continues until the mouth waters and demands food and another sip.
A tribute to faith of origin composed in the year 2017 and described in Weissburgunder.

ORIGIN
This wine as an actor on a grand stage – the Salzberg in Gols. A thrilling story from only two very sun-exposed vine rows. The versatile
repertoire that this Weissburgunder offers is founded in sandy loam with high lime content.


GENESIS
Bottled with conscientious handcraft and great care throughout the entire life cycle. The vineyards are cultivated according to the biodynamic regulations of the Respekt association. Manual harvest mid-September and macerated overnight. Spontaneous fermentation and
malolactic fermentation. Matured for 17 months on the lees in two used 500-litre oak barrels and bottled unfiltered.

SOBER FACTS
100% Weissburgunder (Pinot Blanc) • 13 % vol. • 5.9 g/l acidity • 1.0 g/l residual sugar • bottle size (l): 0.75, 1.5
Bottlet end of March 2019

Weingut Gernot & Heike Heinrich - Gols (bio)

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Weingut Gernot & Heike Heinrich - Gols (bio)

Oostenrijk(Land)Burgenland(Regio)

Een rustige man maakt rustige wijnen, het karakter van de wijnbouwer reflecteert zich in de wijn en zo iemand is Gernot Heinrich. Hij is een (bio) dynamische en bijzonder getalenteerde wijnbouwer.

Zijn domein is gelegen in het wijnbouwgebied "Neusiedlersee", dit strekt zich uit vanaf de Oostkant van het meer "Neusiedlersee" tot de Hongaarse grens. Burgenland heeft de meeste zonuren van Oostenrijk en zijn een geschenk uit de hemel. Hier produceren Gernot en Heike Heinrich in Gols (Noord Burgenland) rode wijnen op het hoogste internationale niveau.

Voorbeeldig werk in de wijngaarden, rigoureuze selectie van de druiven voor de oogst, handmatige selectie eerst in de wijngaard en dan weer in de wijnkelders : Dit alles garandeert perfect rijp geoogste druiven, de beste basis voor wijnen met veel extract en zachte tannine.

De blitzpropere kelder is dan ook niet zo modern als hij eruit ziet maar wel zodanig ingericht dat men functioneel en praktisch kan werken. De kelder is ontworpen volgens het principe van de zwaartekracht: aanleveren van de druiven, de vergisting en het rijpingsproces zijn verdeeld over 3 verdiepingen, dus alles gebeurt door middel van valdruk, zonder het gebruik van pompen.

PANNOBILE wijnen komen van de beste wijngaarden uit Gols (Ungerberg, Altenberg, Gabarinza, Salzberg, Spiegel) of van de zuidelijke heuvelflanken van de Parndorfer Platte, ook de Wagram genoemd. De Wagram en de aangrenzende gebieden hebben een traditie voor hun rijpe, rijke en krachtige wijnen.

Heinrich focust zich op de typische lokale variëteiten: Zweigelt, Blaufränkisch en St-Laurent. Deze zijn ook  terug te vinden in de eenvoudigere Red en de 3 grote cuvees Salzberg, Gabarinza en Pannobile. Deze drie cuvées zijn de vertegenwoordigers van de nieuwe Oostenrijkse rode wijn, klassieke stijl, elegant en verfijnd.

Heinrich staat voor : elegantie, mineraliteit en verfijning.

 

 


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.