1

CONSULTEER ONZE GEWIJZIGDE OPENINGSUREN TIJDENS DE FEESTDAGEN - ZIE CONTACT

Gernot Heinrich - Salzberg

€ 81,60(Eenheidsprijs)
€ 70,96(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Gernot Heinrich - Salzberg'

Charakteristik: Ein Ausnahmewein aus einer Ausnahmelage. Unübersehbar mächtige Farbtiefe und Aromatik. Ein perfekter Dialog aus konzentrierter Beerenfrucht, röstigen Aromen, Mokkanoten, ein wenig Kokos, Tabak, Leder und Beerenwürze steigt in die Nase. Am Gaumen sofort Wärme, Tiefgang, Länge. Ungeachtet der hohen Reife ausgesprochen elegant mit Schokolade und Kakao, Beerenkonfit und Lederwürze. Fulminant im Finish, aufregend, innig, extraktsüß. Ein wahrer Athlet, der keine noch so kleine Schwäche zeigt und jede Menge Ausdauer hat.

Herkunft: Rund 5- bis 15-jährige Rebstöcke in der namensgebenden Toplage Salzberg, gewachsen auf Paratschernosem aus feinem Locker- material und kalkhältigem, mit Humus überschobenem Kulturrohboden aus feinen Tertiärsedimenten.

Vinifikation: Lese von Hand vom 26. September bis zum 5. Oktober 2005, Selektion im Weingarten, sorgfältige Nachselektion im Weingut am Sortierband, Verarbeitung nach Schwerkraftsprinzip (kein Einsatz von Pumpen), Vergärung in
Eichenholz-Gärständer bei 28 bis 32°C, manuelles und pneumatisches Untertauchen der Maische, Maischestandzeit 4 bis 5 Wochen, Malolaktik in Barriques, 90 % neues Holz, 30 Monate Ausbau, abgefüllt am 3. Mai 2007.

65 % Merlot, 20 % Zweigelt, 15 % Blaufränkisch

Weingut Gernot & Heike Heinrich - Gols (bio)

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Weingut Gernot & Heike Heinrich - Gols (bio)

Oostenrijk(Land)Burgenland(Regio)

Een rustige man maakt rustige wijnen, het karakter van de wijnbouwer reflecteert zich in de wijn en zo iemand is Gernot Heinrich. Hij is een (bio) dynamische en bijzonder getalenteerde wijnbouwer.

Zijn domein is gelegen in het wijnbouwgebied "Neusiedlersee", dit strekt zich uit vanaf de Oostkant van het meer "Neusiedlersee" tot de Hongaarse grens. Burgenland heeft de meeste zonuren van Oostenrijk en zijn een geschenk uit de hemel. Hier produceren Gernot en Heike Heinrich in Gols (Noord Burgenland) rode wijnen op het hoogste internationale niveau.

Voorbeeldig werk in de wijngaarden, rigoureuze selectie van de druiven voor de oogst, handmatige selectie eerst in de wijngaard en dan weer in de wijnkelders : Dit alles garandeert perfect rijp geoogste druiven, de beste basis voor wijnen met veel extract en zachte tannine.

De blitzpropere kelder is dan ook niet zo modern als hij eruit ziet maar wel zodanig ingericht dat men functioneel en praktisch kan werken. De kelder is ontworpen volgens het principe van de zwaartekracht: aanleveren van de druiven, de vergisting en het rijpingsproces zijn verdeeld over 3 verdiepingen, dus alles gebeurt door middel van valdruk, zonder het gebruik van pompen.

PANNOBILE wijnen komen van de beste wijngaarden uit Gols (Ungerberg, Altenberg, Gabarinza, Salzberg, Spiegel) of van de zuidelijke heuvelflanken van de Parndorfer Platte, ook de Wagram genoemd. De Wagram en de aangrenzende gebieden hebben een traditie voor hun rijpe, rijke en krachtige wijnen.

Heinrich focust zich op de typische lokale variëteiten: Zweigelt, Blaufränkisch en St-Laurent. Deze zijn ook  terug te vinden in de eenvoudigere Red en de 3 grote cuvees Salzberg, Gabarinza en Pannobile. Deze drie cuvées zijn de vertegenwoordigers van de nieuwe Oostenrijkse rode wijn, klassieke stijl, elegant en verfijnd.

Heinrich staat voor : elegantie, mineraliteit en verfijning.

 

 


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.