1

Pícaro del Águila Clarete - Ribera Del Duero

€ 32,77(Eenheidsprijs)
€ 28,50(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Pícaro del Águila Clarete - Ribera Del Duero'

94 Points Robert Parker The Wine Advocate by Luis Gutiérrez Issue Date 30th Dec 2019
2016 is an extraordinary vintage for Dominio del Águila, and the 2016 Pícaro del Águila Clarete is their finest to date. Their flagship "clarete" is produced with a blend of white and red grapes (35% Tempranillo, 35% Albillo and the rest of mixed varieties). They recovered this ancestral style of wine in the zone of Aranda de Duero, produced with grapes from very old organically farmed vineyards where there are a lot of varieties mixed in the field (Garnacha, Bobal, Bruñal, Monastrell, Tempranillo Gris, other Albillos, Garnacha Blanca, Pirulés, Jaén, Moscatel, Malvasías...), and they all fermented together with Tempranillo and the white Albillo to create what they describe as "a wine that is not a rosé and has aromas of white and the spirit of a red." The clusters are pressed directly and the must settles in concrete in their ancient caves, then it ferments slowly (over eight to nine months) in oak barrels, where the wine matured for a total of 17 months. This is a wine that ages magnificently in bottle, and together with the rosé from López de Heredia (that technically is also a "clarete"), these are the two most characterful and best pink wines produced in Spain today. This 2016 in particular could be the freshest and closer to a white, with citrus notes and a vibrant palate, and the oak is better integrated than ever. 9,830 bottles and 190 magnums were filled in February 2018.

Dominio Del Aguila - Ribera Del Duero

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Dominio Del Aguila - Ribera Del Duero

Spanje(Land)Ribera Del Duero(Regio)
DOMINIO DEL ÁGUILA is een familiebedrijf dat gevestigd is in La Aguilera, een klein dorp in RIBERA DEL DUERO, en gerund wordt door een koppel gevormd door Jorge Monzón en Isabel Rodero, respectievelijk vigneron en architect. Sinds 2010 hebben we onze krachten gebundeld om een droom te laten uitkomen...
Het wijnhuis ligt binnen de "Consejo Regulador de la Denominación de Origen Ribera del Duero" en binnen de "Consejo Ecologico de Castilla y León", de instelling die de ORGANISCHE WIJNEN reguleert.
De grootste troef van het domein is de wijngaard. we tellen met 30 hectare zeer oude wijnstokken, meestal in de biologische landbouw, afgezien van 5 hectare extra relatief jong (jonger dan 50 jaar). We zijn druivenleveranciers van enkele van de belangrijkste wijnhuizen in de regio sinds meer dan 10 wijnjaren.
Onze passie is de wijngaard! Jorge komt uit een familie van vele generaties vignerons. Zijn studies waren gebaseerd op 'Bodem, wijnbouw en oenologie' aan de universiteiten van Bordeaux en Bourgondië. Hij werkte meer dan twee jaar samen met prestigieuze wijnhuizen zoals Domaine De La Romanée-Conti. Hij heeft ook een jaar in Spanje gewerkt in de Vega Sicilia Groep en negen jaar lang als technisch directeur van Bodegas Arzuaga-Navarro. Sinds 2013 werkt hij voltijds in Dominio del Águila. Door al die jaren leren en ervaring opdoen, waren we ook toegewijd aan het herstel van de familie wijngaarden, totdat we als eigenaren een zeer hoogwaardig wijnstokpatrimonium, een aantal echte Grand Crus... bij elkaar kregen, waar de 'tempranillo' de ware hoofdpersoon is, die op een zeer vriendelijke manier leeft met andere rassen zoals 'blanca del país', 'bobal', 'garnacha', 'albillo', 'tempranillo gris', enz.
Bovendien hebben we een traditionele wijnmakerij uit de XVII eeuw gerehabiliteerd en zes kelders/ondergrondse galerijen uit de XV eeuw, die fysiek met elkaar verbonden zijn en waar we nu betonnen tanks en eikenhouten vaten met de wijn kunnen vinden.
Beginnend met de wijnbouw en eindigend met het maken van de wijn, proberen we in Dominio del Águila echt alles op een ambachtelijke manier te doen, met veel respect voor de natuur en met een symbiose van traditie en technische kennis. Van het gebruik van kruidensappen voor de behandeling van de wijnstokken (zoals valeriaan of mielenrama), tot de non-flitratie en non-fining van de wijnen. Het uiteindelijke doel van de Dominio del Águila is het maken van pure en fijne wijnen. Biologische wijnen die lang kunnen rijpen, maar waarvan men op elk moment kan genieten. Ze zijn allemaal uitgewerkt met gestampte druiven en op ambachtelijke wijze met de voeten gekneusd. De malolactische gisting vindt plaats in eikenhouten vaten van de hoogste kwaliteit, evenals de rijping in de ondergrondse galerijen. Momenteel zijn er ongeveer 250 eikenhouten vaten.
Het belangrijkste merk van de wijnmakerij is 'DOMINIO DEL ÁGUILA'. Het is een 'vino reserva' met meer dan 30 maanden rijping in Franse eikenhouten vaten. Ook werken we een claret en een rode wijn van ongeveer 15 maanden oud uit, genaamd 'PÍCARO DEL ÁGUILA'. Deze wijnen vormen de basis van ons werk, maar we hebben ook een reeks terroirs met een grote persoonlijkheid, zoals 'CANTA LA PERDIZ', een 'gran reserva' die meer dan 40 maanden rijpt op eikenhouten vaten. Het avontuur begint ... Wij nodigen u uit om ons te leren kennen!

RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.