1

Ontdek onze promo's

Chablis 1er Cru Butteaux - Pattes Loup

€ 59,99(Prijs / fles)
€ 49,99/ fles(Prijs 5+1)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Chablis 1er Cru Butteaux - Pattes Loup'

Butteaux op witte kleigronden is de krachtigste Premier Cru van Pattes Loup. Zeer mineraal fris en gebald van structuur

PARKER SCORE 91-93 Tasted from tank, Pico's 2016 Chablis 1er Cru Butteaux Mise Tardive is wilder in profile than either the '15 or '17 renditions, displaying aromas of waxy lemon, bruised pear, apricot, mint and vine smoke. On the palate, it's full-bodied, satiny and layered, with a tangy spine of acidity and an aromatic finish. I don't think this will ever rival the vintages that bracket it, but it's a fine effort in a very challenging vintage.

Domaine Pattes Loup - Thomas Pico Chablis (bio)

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Domaine Pattes Loup - Thomas Pico Chablis (bio)

Frankrijk(Land)Bourgogne - Chablis(Regio)

Pattes Loup is gelegen in Courgis, en behoort tot de twee hoogst gelegen dorpen van de appellatie, met wijngaarden tot 300 meter hoogte. Thomas Pico experimenteert ook met een rotatie van bedekkingsgewassen om zowel te beschermen tegen erosie, het vasthouden van water te verhogen, als micro-organismen in zijn bodems te verhogen.

Een andere onderscheidende factor is Pico's inzet om met de hand te oogsten, gevolgd door het met de hand sorteren van eventuele onvolmaakte druiven op een trillende triage tafel in de wijnmakerij. Hij gist alle wijnen met behulp van inheemse gisten, doet minimaal 14-16 maanden élévage, soms langer afhankelijk van de cuvées en wijnjaren, en hij bottelt zonder fining en filtratie. Zijn AC Chablis is afkomstig van 55+ jaar oude wijnstokken en tot 40% van het sap wordt gefermenteerd in betonnen eieren en in roestvrij staal. De Premier Crus van Côte de Jouan, Beauregard en Butteaux zijn afkomstig van wijngaarden tussen 30 en 55 jaar oud, en zijn allemaal opgevoed in oudere eiken vaten

Voor een jonge wijnmaker is Pico ver vooruit op zijn leeftijd. Zijn gedrevenheid en passie om de ziel en de geest van zijn terroir en appellatie uit te drukken doet denken aan iconen als Anselme Selosse. Deze wijnen zijn de essentie van "Chablis", maar niet alleen in hun zilte mineraliteit. Er is een gevoel van vitaliteit aan de wijnen, en een textuurdichtheid die alleen kan komen van toegewijd werk in de wijngaarden en transparante wijnbereiding.

We kunnen stellen dat Thomas Pico zich in rekordtempo bij het elite groepje wijnmakers zoals, Olivier De Moor, Dauvissat en Raveneau heeft geschaard. Grote wijnen !!


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.