1

Chablis Vent d'Ange - Domaine Pattes Loups

€ 31,20(Eenheidsprijs)
€ 27,13(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Chablis Vent d'Ange - Domaine Pattes Loups'

Thomas Pico is in recordtempo één van de grote namen in Chablis ! 2006 was zijn eerste millésime en het was meteen raak ! Wijn maken zit reeds lang in de familie, Bois d'Yver is het domein van zijn vader welke wij sinds 1995 importeren. Spontane vergisting in betonnen eieren en inox cuve, quasi geen toegevoegde sulfiet, en een absoluut minimuim aan houtgebruik. Het resultaat zijn loepzuivere minerale Chablis wijnen met een subtiele materie.


PARKER SCORE 92 : Pico's 2017 Chablis Vente d'Ange wafts from the glass with aromas of fresh apple, white flowers and marzipan, followed by a medium to full-bodied, broad and satiny palate that's racy but enveloping, with superb cut and definition despite its comparatively broad shoulders and textural profile. Note that, as has been the case since the 2015 vintage, there will be two bottlings of this cuvée, the later of the two labeled "mise tardive." Readers can expect the later bottling, which I'll be tasting next year, to be simultaneously more textural and tighter knit.

Domaine Pattes Loup - Thomas Pico Chablis (bio)

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Domaine Pattes Loup - Thomas Pico Chablis (bio)

Frankrijk(Land)Bourgogne - Chablis(Regio)

Pattes Loup is gelegen in Courgis, en behoort tot de twee hoogst gelegen dorpen van de appellatie, met wijngaarden tot 300 meter hoogte. Thomas Pico experimenteert ook met een rotatie van bedekkingsgewassen om zowel te beschermen tegen erosie, het vasthouden van water te verhogen, als micro-organismen in zijn bodems te verhogen.

Een andere onderscheidende factor is Pico's inzet om met de hand te oogsten, gevolgd door het met de hand sorteren van eventuele onvolmaakte druiven op een trillende triage tafel in de wijnmakerij. Hij gist alle wijnen met behulp van inheemse gisten, doet minimaal 14-16 maanden élévage, soms langer afhankelijk van de cuvées en wijnjaren, en hij bottelt zonder fining en filtratie. Zijn AC Chablis is afkomstig van 55+ jaar oude wijnstokken en tot 40% van het sap wordt gefermenteerd in betonnen eieren en in roestvrij staal. De Premier Crus van Côte de Jouan, Beauregard en Butteaux zijn afkomstig van wijngaarden tussen 30 en 55 jaar oud, en zijn allemaal opgevoed in oudere eiken vaten

Voor een jonge wijnmaker is Pico ver vooruit op zijn leeftijd. Zijn gedrevenheid en passie om de ziel en de geest van zijn terroir en appellatie uit te drukken doet denken aan iconen als Anselme Selosse. Deze wijnen zijn de essentie van "Chablis", maar niet alleen in hun zilte mineraliteit. Er is een gevoel van vitaliteit aan de wijnen, en een textuurdichtheid die alleen kan komen van toegewijd werk in de wijngaarden en transparante wijnbereiding.

We kunnen stellen dat Thomas Pico zich in rekordtempo bij het elite groepje wijnmakers zoals, Olivier De Moor, Dauvissat en Raveneau heeft geschaard. Grote wijnen !!


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.