1

Cloudy Bay - Sauvignon Blanc

€ 27,49(Eenheidsprijs)
€ 23,90(vanaf 6 stuks)
WijnhuisCloudy Bay - Marlborough
Wijnjaar2019
soortMarlborough
TypeWitte wijn
Volume0.75 L
DruifsoortSauvignon Blanc

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Cloudy Bay - Sauvignon Blanc'

Voor zijn 35e jaargang viert Cloudy Bay Sauvignon Blanc in stijl met deze elegante klassieker. 2019 bood de ideale omstandigheden om de stijl van de wijn waar Cloudy Bay beroemd om is te maken - helder, levendig, met een elegante balans van tropische en citruskarakteristieken.

Cloudy Bay - Marlborough

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Cloudy Bay - Marlborough

Nieuw-Zeeland(Land)Marlborough(Regio)

Cloudy Bay werd opgericht in 1985 en was een van de eerste vijf wijnmakers die zich in Marlborough waagden. In die tijd was het bijna een onvoorstelbare plek om een wijngaard op te zetten. Maar de oprichter van Cloudy Bay - David Hohnen - was overtuigd van het potentieel om grote wijn te produceren en investeerde in het beste land van de regio. Sindsdien is Marlborough uitgegroeid tot het belangrijkste wijngebied van Nieuw-Zeeland en Cloudy Bay tot een van de beste wijndomeinen ter wereld.

Cloudy Bay is genaamd naar een waterverkenner die kapitein James Cook tegenkwam tijdens zijn reis naar Nieuw-Zeeland in 1770. Zijn ontdekking viel samen met overstromingen in de regio, die grote hoeveelheden sediment in de zee spoelden. Toen hij merkte dat het water er ondoorzichtig uitzag, doopte Cook het gebied Cloudy Bay op een slimme manier.

Vandaag de dag is Cloudy Bay niet alleen de essentie van Marlborough, maar belichaamt het ook de luxe van Nieuw-Zeeland. De luxe van ruimte en tijd, van intieme momenten en de zeldzaamste kwaliteiten van de natuur.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.