1

Whispering Angel Rosé - Château d'Esclans

€ 110,00(Eenheidsprijs)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Whispering Angel Rosé - Château d'Esclans'

Als onderhandelaar en wijnboer identificeert Caves d'esclans wijngaarden, druiven en wijnen van château d'esclans en lokale telers om wat naar verluidt de grootste rosé ter wereld is geworden, te maken. Omdat het ons doel is om de beste kwaliteit druiven en wijnen te verkrijgen, hebben we relaties gecreëerd met de lokale wijnbouwers, die zich inzetten naast Caves d'esclans, waarvan de wijngaarden met dezelfde hoge kwaliteitsnormen worden behandeld als de wijngaarden van Château d'esclans.

“Always delicious”
James Suckling

“Great character”
Jonathan Ray (The Spectator UK)

“Chewy and mouthwatering”
Decanter

“The Cool thing you have to drink» … also impressively good.”
Ray Isle (Food & Wine)

“Dense and rich with lovely texture”
Anthony Dias Blue (The Tasting Panel)

“Very clear and clean and will gain flavours during the year”
Steven Spurrier

“You could drink it from mid-day to midnight”
Matthew Jukes

“Loaded onto yachts on the Côte d’Azur and consumed in quantity by connoisseurs”
Serena Sutcliffe

“More palate grabbing by far from the Provencal Pink norm”
Jancis Robinson

“It’s hard to find fault with this sensational rosé”
The Times

Whispering Angel Château d'Esclans - Provence

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Whispering Angel Château d'Esclans - Provence

Frankrijk(Land)Provence(Regio)

Chateau d'Esclans ligt op een uitzonderlijke locatie, op een verhoogd terrein bij de Gorges de Pennafort, vijfentwintig kilometer ten noordwesten van de oude Romeinse stad Frejus aan de Middellandse Zee. De eerste sporen van het kasteel gaan terug tot de tijd van de Galliërs, waar de locatie diende als uitkijkpost om indringers te spotten die per boot de Golf van Frejus binnenkwamen. De kelderstructuur of de fundering van het kasteel (vandaag de dag bekend als de oudste in de regio) herbergde een origineel kasteel dat in 1201 door de Comte de Provence aan Gérard De Villeneuve werd geschonken. Het huidige kasteel, geïnspireerd op het ontwerp van de Toscaanse Villa, werd gebouwd in het midden van de 19e eeuw.

Château d'Esclans ligt in het centrum van het departement Var, waar het grootste deel van de Provençaalse AOC-rosé wordt geproduceerd. Het land werd al 2500 jaar geleden bewoond toen het waarschijnlijk werd gebruikt als uitkijkpost voor indringers die de Golf van Frejus binnenvaren. Het oorspronkelijke kasteel, waarvan nu alleen de kelder is overgebleven, dateert van voor de 12e eeuw. In 1201 nam Gérard De Villeneuve, die deel uitmaakte van een rijke familie uit Marseille, het kasteel en het grootste deel van de oppervlakte van de Vallée d'Esclans in eigendom, dat uiteindelijk in kavels zou worden verkocht. Twee broers, Sauver Louis Ranque en Francois Alexandre Ranque, waren de volgende eigenaars van het kasteel, dat toen Terre d'Esclans heette.

In 1875 verkochten ze het eigendom aan Joseph Toussaint Caussemille, die in de buurt van Marseille houten lucifers vervaardigde. In 1955 was het eigendom tot 1994 in handen van de familie Perraud. In die tijd werd het gekocht door een Zweeds pensioenfonds dat een kleine hoeveelheid wijn produceerde en de resterende druiven werden verkocht aan naburige wijnmakers. Sacha Lichine kocht Château d'Esclans in 2006. Vandaag de dag zijn er 183 hectare (74 ha) aan wijngaarden. De totale oppervlakte heeft 659 hectare (267 ha).

De belangrijkste druif op het terrein is Grenache, gevolgd door Vermentino. Andere druiven zijn Cinsault, Merlot, Mourvèdre, Syrah en Tibouren. Het kasteel staat bekend om zijn oude Grenache-wijnstokken die druiven produceren die een grotere concentratie van smaak bieden dan de jongere wijnstokken. Naarmate de hoogte van de percelen toeneemt, neemt ook de leeftijd van de wijnstokken toe. Op de hoogste hoogte zijn de wijnstokken 90 jaar oud.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.