1

Puligny-Montrachet - Domaine Vincent Bouzereau

€ 48,88(Eenheidsprijs)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Puligny-Montrachet - Domaine Vincent Bouzereau'

Ploegen, korte snoeiwerkzaamheden, groene oogsten worden door Domaine Vincent BOUZEREAU uitgevoerd op basis van de huidige wijnstokken die uit pre-fylloxera selecties komen (van zijn eigen wijngaarden in plaats van het gebruikelijke gebruik van het klonen van slechts een paar exemplaren). Traditionele wijnbereiding: zodra de druiven met de hand zijn geoogst, worden ze onmiddellijk geperst en de most wordt in vaten gedaan om de alcoholische gisting op gang te brengen en een minimaal rijpingsproces van 12 maanden in Franse eikenhouten vaten (meestal Damy), 10 tot 50% vernieuwd. Zonder toevoeging van gist of enzymen en natuurlijk het bottelen zonder filtratie!

Domaine Vincent Bouzereau à Meursault

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Domaine Vincent Bouzereau à Meursault

Frankrijk(Land)Bourgogne - Puligny-Montrachet(Regio)

Vincent Bouzereau is binnen zijn uitgebreide wijnfamilie al de tiende generatie die wijn maakt in het wereldberoemde Meursault in de Bourgogne. Hij runt het bedrijf samen met zijn vrouw Aline Delaunay. Met de elfde generatie wijnmakers zit het ook wel goed, want het stel heeft zes kinderen.
Bouzereau bezit 18 hectare wijngaarden, verdeeld over percelen in vier dorpen in de Côte de Beaune: Meursault, Auxey-Duresses, Monthélie en Puligny-Montrachet. Daarvan is 60% beplant met chardonnay en 40% met pinot noir.
Vincent werkt vanuit de opvatting dat goede wijn ontstaat in de wijngaard en omschrijft zichzelf als iemand die in eerste instantie paysan, boer, is. Zijn filosofie is simpel: ‘Om een mooie fles te maken, heb ik mooie druiven nodig.’ Hij heeft een hekel aan zware, logge wijnen en doet er in de wijngaard alles aan om te zorgen dat zijn wijnen verfijnd en goed in balans zijn, onder andere door een deel van de knoppen en later druiven weg te halen. Ook is hij een van de weinige wijnboeren in de streek die zelf zijn wijnstokken ent. Natuurlijk heeft zijn werkwijze in de kelder ook invloed op het resultaat. Vincent laat de witte wijnen bijvoorbeeld in houten vaten gisten en rijpen. Dat geeft zijn wijnen naast finesse ook een indrukwekkende kracht.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.