1

Herdade Do Rocim Amphora - Rocim

€ 20,70(Eenheidsprijs)
€ 18,00(vanaf 6 stuks)
WijnhuisHerdade do Rocim - Alentejo
Wijnjaar2017
soortAlentejo
TypeRode wijn
Volume0.75 L
Kelderresten8
DruifsoortAragonez, Moreto, Tinta Grossa, Trincadeira

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Herdade Do Rocim Amphora - Rocim'

Met tweeduizend jaar traditie in de Alentejo wordt de wijn die in deze grote Amphora wijnpotten wordt gemaakt nog steeds geproduceerd volgens het proces van de Romeinse villae. Met deze wijn brengt de Herdade do Rocim een eerbetoon aan de oude traditie van de wijnbouw.

Klimaat : ' Typisch mediterraan en gelegen in de subregio Vidigueira, waar de klimatologische omstandigheden het meest gematigd zijn van de Alentejo en zorgen voor een uitstekend microklimaat voor de productie van kwaliteitswijnen.
Terroir : ' Arm land, voornamelijk van graniet en schist. Groot pedologisch potentieel voor de teelt van wijnstokken en voor het verkrijgen van uitstekende wijnen.
Druiven : ' Moreto, Tinta Grossa, Trincadeira en Aragonez.
Parameters : Alcoholgehalte ' 13,0% Totale Zuurgraad ' 5.600 g/dm3 Vluchtige Zuurgraad ' 0,81 g/dm3 Restsuikers ' 1,0 g/dm3 pH ' 3,54
Vinificatie : ' Op de traditionele manier, in kleipotten, en zonder temperatuurregeling. De voorouderlijke manier om dergelijke wijn te maken werd volledig gerespecteerd. De gisting vond plaats met behulp van inheemse gisten en zonder toevoeging of correctie van most.

De wijn heeft drie maanden op fles gerijpt. Door het feit dat deze wijn niet gestabiliseerd werd voor het bottelen, om zijn potentiële evolutie niet te beïnvloeden, verschijnt er een lichte natuurlijke afzetting.

Awards
17 pts. JuliaHarding | Jancis Robinson – 2014 Vintage
18 pts. Paul White – The World of Fine Wine – 2014 Vintage
16,5 pts.  Revista Vinho- Grandes Escolhas – 2017 Vintage
91 pts – Wine Enthusiast – Feb. 2019 – 2017 Vintage
Herdade do Rocim - Alentejo

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Herdade do Rocim - Alentejo

Portugal(Land)Alentejo(Regio)

Herdade do Rocim is gelegen in Alentejo, één van meest trendy wijnregio’s van het moment in Portugal.

Sinds 1990 vinifieert een jongere generatie wijnbouwers Alentejo wijnen met meer fraîcheur, complexiteit en finesse dan voorheen. Bijvoorbeeld door de wijnstokken te gaan planten in hoger gelegen locaties.

Eén van deze nieuwkomers is het jonge wijndomein Herdade do Rocim, gelegen in het zuidelijke deel van Alentejo tussen Vidigueira en Cuba. Het domein werd opgericht in 2000 en omvat 10 ha olijfgaarden en 70 ha wijngaarden.

Catarina Vieira is de oenologe van Herdade do Rocim waarin ze wordt bijgestaan door haar echtgenoot Pedro Ribeiro. Zij is overtuigd dat Alentejo wijnen van wereldklasse kan voortbrengen. Met respect voor het terroir en de natuur maakt zij elegante complexe rode wijnen. Het grootste deel van de wijngaarden is reeds gecertificeerd voor organische productie en het overige deel is in conversie naar een organische productie.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.