1

Domaine La Colombette - Chardonnay

€ 8,05(Prijs / fles)
€ 7,00(vanaf 12 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Domaine La Colombette - Chardonnay'

In het begin van de jaren tachtig probeerde François Pugibet zijn productie te diversifiëren door witte wijnen te produceren. Daarvoor wilde hij een lokale druivensoort ontwikkelen die hij van zijn moeder had geërfd: "Ambrosia".  Deze druif werd gebruikt om het vat met zoete wijn voor de familie te maken. Na identificatie door een onderzoeksorganisatie bleken deze oude planten Chardonnay te zijn.  Zo begon het verhaal... ⦁ Vanaf het eerste jaar van de productie heeft Chardonnay zijn volledige potentieel onthuld door zijn eerste wedstrijden te winnen. Vanaf dat moment ging het van succes naar succes en won het onder andere de Gault et Millau trofee voor cépagewijnen die Francois Pugibet de bijnaam van de "Duivel van Chardonnay" opleverde.

Domaine La Colombette - Béziers

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Domaine La Colombette - Béziers

Frankrijk(Land)Coteaux du Languedoc(Regio)
Bij La Colombette is wijn een permanente bron van inspiratie en innovatie. Een toekomst zonder pesticiden en een lager alcoholpercentage zijn één van de vele uitdagingen waaraan dagelijks wordt gewerkt. We leven in een geweldige tijd met veel uitdagingen die moeten worden aangegaan en oplossingen die moeten worden uitgevonden. Dat maakt het werk zo spannend! "Kiezen voor vin de pays betekent kiezen voor vrijheid, verandering en diversiteit.
Onze wijngaarden zijn rijk aan verschillende bodemstructuren en liggen op een heuvel ten noorden van Béziers, dicht bij de Middellandse zee en de rivier Libron. Het  zijn wijngaarden met een geschiedenis, een traditie, maar we wilden het levendig houden... Evoluerend. Een wijngaard die met zijn tijd meegaat.
De oogst begint altijd rond 25 augustus met de witte druiven. De beslissing om te beginnen is een delicate keuze die afhangt van de rijpheidscontrole, de bessenproeverij en de weersvoorspellingen. Sinds 30 jaar is de oogst uitsluitend mechanisch. Afgezien van het economische belang heeft dit veel voordelen. Alles wordt tussen 10u s'avonds en 2u s'nachts geplukt om te profiteren van de koelte van de nacht. De druiven oxideren minder en beperken het koelverbruik van de kelder.
Na een lange week eind augustus is de oogst van witte en pinotdruiven klaar. Rond 5 september bereiken de Merlot- en Syrah-druiven hun rijpheid. Er is dan een korte pauze voordat de oogst van de Cabernets en Grenaches eind september - begin oktober wordt afgerond.

RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.