1

Brancaia Ilatraia Rosso Maremma IGT

€ 52,20(Prijs / fles)
€ 45,39(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Brancaia Ilatraia Rosso Maremma IGT'

POWER MEETS FINESSE
De Ilatraia is onze topwijn uit de Maremma - hij is vol van smaak en imponeert met zijn frisheid, precisie en elegantie. Deze wijn toont een perfect evenwicht tussen rijpheid en finesse. Hij is uiterst zijdeachtig en gepolijst met soepele tannines die typisch zijn voor de Toscaanse kust. De blend van 40% Petit Verdot, 40% Cabernet Sauvignon en 20% Cabernet Franc laat de volle schoonheid van dit terroir zien. Dit komt niet in de laatste plaats doordat de drie druivensoorten perfect kunnen rijpen zonder irrigatie. Ilatraia rijpt 18 maanden in half nieuwe Franse barriques en rijpt daarna nog minstens een jaar in de fles. "Wat een balans van rijpheid en finesse. Groot potentieel, "zegt James Suckling, lovend over de 2015 Ilatraia.
Ideaal bij: gerechten met evenwichtige, intense smaken, bij vlees- en wildgerechten (gebakken of gestoofd), bij gevogelte zoals duif of fazant. Onze favoriet: verse tagliatelle met ragout van wild zwijn.

Press :
Wine Advocate 95 Monica Larner
Wine Enthusiast 92 Kerin O'Keefe
Vinous 93 Antonio Galloni
Falstaff 93 Othmar Kiem, Simon Staffler
James Suckling 94
Bibenda 5 grappoli
WinesCritic.com 96 Raffaele Vecchione

Brancaia - Chianti Classico

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Brancaia - Chianti Classico

Italië(Land)Toscane - Maremma(Regio)

Il Blu neemt een vaste plaats in tussen de topwijnen van Italië en wordt al door veel wijnliefhebbers beschouwd als een klassieker. Deze nobele wijn komt van Casa Brancaia in Castellina. In 1981 richte het Zwitserse echtpaar Brigitte en Bruno Widmer Brancaia op. Slechts twee jaar later stond het op de eerste plaats met zijn Chianti Classico (vandaag Riserva) bij een grote proeverij. Brancaia behoort al lang bij de top van Toscaanse producenten. De wijnen bekleden de hoogste rang bij proeverijen en worden zeer geprezen door internationale wijncritici.
Het snelle aanvankelijke succes werd gevolgd door een gestage uitbreiding van activiteiten. In 1989 bijvoorbeeld, verwierven Widmer en zijn vrouw een andere wijnmakerij (Poppi) in Radda. En negen jaar later werd een derde tak opgericht ten zuidoosten van Grosseto (Maremma).  Daar wordt de topwijn Ilatraia geperst waardoor het totaal aantal hectaren wijngaarden nu 66 bedraagd. Sinds 1998 is Barbara Widmer -studeerde oenoloog en mede-eigenaar- verantwoordelijk voor de vinificatie en de wijngaarden. Ze wordt geadviseerd door de uitstekende oenoloog Carlo Ferrini.

De elegante wijnen rijpen in twee ultramoderne wijnkelders (Chianti Classico en Maremma) gedurende minstens 12 maanden in Franse eiken vaten en grote tonneaux. De Sangiovese is dominant in de Chianti Classico Riserva en de Chianti Classico, maar ook significant betrokken bij de Il Blu en de Tre. Voor Ilatraia daarentegen is sinds de oogst van 2009 geen Sangiovese meer gebruikt, enkel nog Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon & Petit Verdot.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.