1

Gernot Heinrich - Gabarinza

€ 56,98(Prijs / fles)
€ 49,55(vanaf 6 stuks)
WijnhuisWeingut Gernot & Heike Heinrich - Gols (bio)
Wijnjaar2013
RegioBurgenland
TypeRode wijn
Volume0.75 L
Kelderresten12
DruifsoortBlaufrankisch, Merlot, Zweigelt
WijnbouwBiowijn

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Gernot Heinrich - Gabarinza'

Eindelijk is het duidelijk! Jaar na jaar hebben we ons afgevraagd: wat betekent Gabarinza eigenlijk? Vanaf vandaag is het volkomen duidelijk. Volgens de veldonderzoeker Mr. Schnetz (hartelijk dank!), mochten sommige rechthebbenden bomen omhakken in delen van het gemeentelijke bos van Gols, genaamd "Gaben". Deze bijzondere "Gabe", eerst de ontginning en vervolgens de omvorming tot een wijngaard, werd bekend als "Gabe-Riss". En omdat het lokale dialect vaak in woord en geluid veranderde, werd de naam uiteindelijk bekend als "Gabarinza", wat een van onze meest geliefde plaatsen is geworden.
Kenmerken: Diepe, donkere robijn-granaat tint met violette reflecties. Aroma's van fijne nougat en bramen, ondersteund door delicate kruiden, zachte oranje tonen en complexe houttinten. Het gehemelte toont body, weelderige, rijpe bessen, perfect geïntegreerde tannines, fijne tonen van gedroogd fruit in de afdronk en een aanhoudende uitdrukking van vers fruit. Uitstekende lengte. Een uitstekende multidimensionale voedingsgezel met een enorme charme.
Oorsprong: 10 - 25 jaar oude wijnstokken die op de gelijknamige plaats in een fijne, losse kalkrijke bodem groeien.
Vinificatie: Met de hand geoogst, selectie in de wijngaard, met zeer zorgvuldige follow-up selectie in de wijnmakerij op de sorteerband; verwerkt volgens het zwaartekrachtprincipe (zonder gebruik van pompen); spontane gisting in eikenhouten vaten bij 28 tot 32°C; vier weken maceratie; handmatige punch-down van het beslag; malolactische gisting in eiken vaten; rijping van 20 maanden in eiken vaten van 500 liter; gebotteld met glazen sluitingen en natuurlijke kurk.

Weingut Gernot & Heike Heinrich - Gols (bio)

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Weingut Gernot & Heike Heinrich - Gols (bio)

Oostenrijk(Land)Burgenland(Regio)

Een rustige man maakt rustige wijnen, het karakter van de wijnbouwer reflecteert zich in de wijn en zo iemand is Gernot Heinrich. Hij is een (bio) dynamische en bijzonder getalenteerde wijnbouwer.

Zijn domein is gelegen in het wijnbouwgebied "Neusiedlersee", dit strekt zich uit vanaf de Oostkant van het meer "Neusiedlersee" tot de Hongaarse grens. Burgenland heeft de meeste zonuren van Oostenrijk en zijn een geschenk uit de hemel. Hier produceren Gernot en Heike Heinrich in Gols (Noord Burgenland) rode wijnen op het hoogste internationale niveau.

Voorbeeldig werk in de wijngaarden, rigoureuze selectie van de druiven voor de oogst, handmatige selectie eerst in de wijngaard en dan weer in de wijnkelders : Dit alles garandeert perfect rijp geoogste druiven, de beste basis voor wijnen met veel extract en zachte tannine.

De blitzpropere kelder is dan ook niet zo modern als hij eruit ziet maar wel zodanig ingericht dat men functioneel en praktisch kan werken. De kelder is ontworpen volgens het principe van de zwaartekracht: aanleveren van de druiven, de vergisting en het rijpingsproces zijn verdeeld over 3 verdiepingen, dus alles gebeurt door middel van valdruk, zonder het gebruik van pompen.

PANNOBILE wijnen komen van de beste wijngaarden uit Gols (Ungerberg, Altenberg, Gabarinza, Salzberg, Spiegel) of van de zuidelijke heuvelflanken van de Parndorfer Platte, ook de Wagram genoemd. De Wagram en de aangrenzende gebieden hebben een traditie voor hun rijpe, rijke en krachtige wijnen.

Heinrich focust zich op de typische lokale variëteiten: Zweigelt, Blaufränkisch en St-Laurent. Deze zijn ook  terug te vinden in de eenvoudigere Red en de 3 grote cuvees Salzberg, Gabarinza en Pannobile. Deze drie cuvées zijn de vertegenwoordigers van de nieuwe Oostenrijkse rode wijn, klassieke stijl, elegant en verfijnd.

Heinrich staat voor : elegantie, mineraliteit en verfijning.

 

 


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.